Malmøs offisielle reisebyrå advarer turister – mot Malmø!

TERRORPOLITI: Politiet i Malmø rykker ukentlig ut til skyteepisoder i byen. Ikke sjelden forekommer det rene henrettelser på gaten, bombe- og granatangrep eller brutale gjengoppgjør midt blant sivilbefolkningen.
UTENRIKS/SVERIGE

Det ble krøll inne på kommunekontoret da Malmø by sitt offisielle reisebyrå advarte turister med "å være på vakt og følge med i mediene" før de kom til byen.

Reisebyrået Egencia sendte ut advarsler til sine kunder som hadde bestilt reiser til Malmø i den nærmeste fremtiden.

Dette etter at man sist søndag kveld opplevde at tre menn i 20- til 30-års alderen ble funnet skuddskadet på gaten i bydelen Holma.

Les også: Det nye Sverige: 6-åringer redde for å blir skutt hvis de går på lekeplassen

ADVARSEL: Malmø kommunes offisielle reisebyrå og samarbeidspartner advarte nylig sine reisende mot et område i byen der tre mennesker ble skutt på gaten. Advarselen ble dårlig mottatt av kommunen, som mente at den kunne gi folk et feilaktig inntrykk av byen.

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

I sitt brev skriver reisebyrået at de reisende bør unngå bydelen og at «kundene bør være forsiktige, være på vakt og følge hendelsesutviklingen i lokale medier».

Men det var ikke bare de reisende som fikk mailen. Også kommunens ansatte fikk advarselen. Ifølge Aftonbladet ble det da rapportert om dårlig stemning og sinne blant mange ansatte i kommunen over innholdet i mailen.

Les også: Multikulturell skole i Malmø stengt etter trusler og voldsbruk

HVILKE PROBLEMER? Kommunikasjonsdirektør i Malmø er sint fordi et reisebyrå advarer reisende mot byen.

– Vi mener det er ulykkelige formuleringer. Det er bemerkelsesverdig at man sender ut en slik mail til sine kunder, man lurer jo på hvilke rutiner de har for å vurdere hendelser i Sverige, sier kommunikasjonsdirektør for Malmø kommune, Anders Mellberg.

– Dette er trist. Vi har kontaktet dem og sagt at vi ikke aksepterer denne typen av feilaktige virkelighetsbeskrivelser. Det er opprørende at man beskriver byen i en kontekst der den oppfattes som farlig, fortsetter Mellberg.

Les også: Sosialarbeidere og lærere flykter fra Malmø

Han er imidlertid ikke ferdig ennå.

– Jeg synes det er bra at foreksempel informerer om T-banestreik og lignende som har betydning for meg som reisende, men det handler om å vurdere hendelsene. Dette er ikke særlig kompetent.

Les også: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring i bysentrum ser ut som krigssone

MALMØ – OVERSIKT OVER SKYTEEPISODER I 2013: Svenske medier har laget egne kart med oversikt over hvor skyteepisoder har funnet sted. Her er de 109 skyeepisodene registrerte i Malmø under året 2013. Det gir en frekvens på en skyteepisode hver tredje dag, året rundt. Volden fortsetter i dag, fire år etterpå.

Michael Schüller er direktør for Egencia i Sverige og forteller at reisebyrået følger med på hendelser over hele verden og informerer sine kunder fortløpende.

– Deretter gir vi våre kunder informasjon. Om en skyteepisode i Holma (Malmø) har den verdien kan man eventuelt diskutere, men grunntanken er å informere, sier han.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

DRAP PÅ ÅPEN GATE: Malmø opplever ukentlige skyteepisoder på gatene i byen. Ikke sjelden med liv som går tapt.

DÅRLIG REKLAME: Malmø har i mange år måttet leve med at byen omtales med negative fortegn i utenlandske medier.

Schüller sier imidlertid at man skal se over rutinene etter den krasse kritikken fra Malmø kommune.

For de som måtte lure så har Malmø hittil i år hatt 27 offisielle skyteepisoder. (Frem til søndag 2. juli).

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: 15 mord på 14 måneder i Malmø

Les også: Rekordmange mord i Skåne – hele listen

Les også: 26 mord i Sør-Sverige i 2016 – «Situasjonen er alvorlig»

Ahmed Obaids (16) liv tok slutt ved en bussholdeplass i Malmø. Han ble skutt i det som svensk politi omtaler som et «gangstermord» med 6 skudd, flere mot hodet. Ingen er så langt pågrepet for drapet. I Norge latterliggjorde Antirasistisk Senter fokuset på volden og drapene i byen bare noen få dager før Ahmed ble henrettet.

Les også: Drapsbyen Malmø: 16-åring skutt ihjel på bussholdeplass – Antirasistisk Senter trivialiserer drapet

Sveriges høye draps- og voldtektsrate har vært i søkelyset før.

Fra Frieord.no:

Reisende på Istanbuls internasjonale flyplass advares mot å reise til Sverige i det som har blitt en pågående diplomatisk konflikt mellom vårt naboland og Tyrkia. En advarsel på flyplassen lyder: «Advarsel! Visste du at Sverige har verdens høyeste voldtektsrate?».

ADVARTE: Tyrkiske myndigheter advarte sine reisende mot at Sverige har den høyeste voldtektsraten i verden. Advarselen kunne ses på den internasjonale flyplassen i Istanbul.

Les også: Tyrkia advarer reisende mot fare voldtekter i Sverige