VIDEO: Lokalbefolkningen angrep asylmottak etter mishandling av 15-åring

Forrige mandag ble en 15 år gammel finsk gutt mishandlet av asylsøkere fra et mottak i byen Forssa, 10 mil nordvest fra Helsinki.

Det var dråpen som fikk begeret til å renne over for lokalbefolkningen. Dagen etter mishandlingen gikk flere titalls personer, bevæpnet med køller og kjepper, til asylmottaket for å ta hevn.

Les mer: Finsk politi: «Nesten all voldtekter begås av innvandrere»

D
FORSSA. En gruppe demonstranter og mange tilhørere samlet seg for å markere motstand mot asylmottaket.

Der brøt det ut slagsmål mellom finnene og et stort antall asylsøkere bosatt på mottaket. I følge finsk media kan så mange som hundre personer fra begge sider ha deltatt i sammenstøtet.

Fem personer skal ha blitt lettere skadet i slagsmålet som ble avbrutt da politiet kom til plassen. Noen av de involverte ble pågrepet, mistenkt for mishandling og trusler.

Les mer: 14-årig jente voldtatt av flyktningbarn i Finland

To dager etter slagsmålet samlet et hundretalls finner seg utenfor asylmottaket for å protestere mot asylsøkernes nærvær på plassen.

Demonstrantene bar på finske flagg og en plakat med teksten «Invaders go home». En stor samling mennesker var også på plassen for å høre på budskapet til demonstrantene.

Les mer: Innvandrere omringet finsk mor og datter – slikket på jentas hals og mishandlet moren

Hendelsen minner om en episode i Rostock i Tyskland tidligere i august, da et asylmottak ble stengt etter å ha blitt angrepet av en gruppe tyske ungdommer. Myndighetene valgte etter angrepet å skrinlegge et annet mottak som var planlagt etablert, da de innså at de ikke lenger kunne «garantere for flyktningenes sikkerhet»

Om myndighetene og politikerne i Forssa vil høre på sine innbyggere og stenge asylmottaket som har forårsaket kriminalitet og uro i lokalsamfunnet gjenstår å se.

Les mer: Finsk kvinne gruppevoldtatt av fem somaliere på togstasjon

Her er en video som forklarer hvordan asylsøkere begår forbrytelser, angriper barn og unge og brenner ned bygninger i områdene de bosettes.