Lege i England: «Sykehuset vårt i London er som en krigssone i Afghanistan» – behandler skolebarn i uniform for knivskader

En lege i London har sammenlignet sitt sykehus med en krigssone og sier at han jevnlig behandler barn med skoleuniform for knivskader.

Martin Griffiths, en overlege ved Barts Health NHS Trust, sa at militærkolleger har beskrevet arbeidet sitt ved å ligne det de hadde på Camp Bastion, den britiske militærbasen i Afghanistan.

Den erfarne legen sa at barna, noen så unge som 13 år gamle, blir innlagt på sykehuset med kniv- og skuddskader på en daglig basis.

Les også: Multikulturelle England: Våpenfrie London har flere skyte- og knivstikk-pisoder enn trafikkulykker

Han kom med kommentaren etter at antallet drap som nå blir etterforsket i hovedstaden har økt til 55, etter at en ung mann ble knivstukket ihjel i Hackney denne uken.

Det er i all hovedsak afro-briter eller briter med karibiske røtter som er både voldsutøvere og ofre i kniv- og skyteepisodene. Men markedet har også tunge aktører som har bakgrunn fra Midtøsten og Balkan, samt kriminelle sigøyner-klaner fra tidligere østblokkland som Romania og Bulgaria.

Årsaken til den brutale økningen i volden skal være Storbritannias ukontrollerte masseinnvandring fra land i den tredje verden og disse menneskenes ønske om å leve av kriminalitet. Det kjempes om distribusjon og hvilke områder der gjengene styrer narkotikasalget.

Les også: Krise for muslimsk borgermester – kniv-, våpen- innbrudd- voldtekt og drapsstatistikken skyter i været

Brutaliteten og hensynsløsheten vises når barn ned i 12-13 og 14-års alderen brukes som smuglere, men også blir avhengige av narkotiske stoffer og ikke sjelden kommer i gjeld til de kriminelle gjengene.

Det er da knivene og våpnene kommer frem og blir brukt for å skremme, sette eksempler eller drepe de som ikke følger gjengenes ordrer.

Bare kokainsalget alene har en gateverdi på over 110 milliarder kroner.

Jeg tror politiet og landet vår har mistet kontrollen over narkotikakriminaliteten, sier en lokalpolitiker i det svært utsatte området Tottenham, nord i London.

Lignende utvikling har kommet til Norge, der politiet nå har sendt ut sterke advarsler om en økende og sterkt bekymringsfull utvikling blant innvandrermiljøene i hovedstaden.

Les mer: OSLO: Innvandrergjenger bruker vold og terroriserer uskyldige – politiet slår alarm

Les mer: 50 afrikanere amok i Oslo sentrum – politiet bevæpnet seg med maskinpistoler