Svensk rekord: 123 år i fengsel etter restaurantmassakren i Gøteborg

DØMT FOR DRAP: I Sverige ble en stor og alvorlig drapssak nylig avsluttet. Tilsammen fem innvandrere ble dømt for drap og ytterligere tre for medvirkning til drap. Saken har fått liten eller ingen omtale i norsk presse. (Foto: Politiet).
SVERIGE/INNVANDRERKRIMINALITET

Frieord skrev i april i fjor om en massakre utført av to menn bevæpnet med Kalasjnikov maskingevær som skjøt vilt rundt seg blant gjester inne på en fullsatt restaurant i Gøteborg. To personer ble drept og minst åtte skadet. Nå har svensk rett dømt åtte innvandrere til tilsammen 123 år i fengsel. Les navnene samt se bilder av de dømte fra politiet og overvåkingskameraer i restauranten i denne eksklusive saken på Frieord!

Det var klokken 22.30 under en Champions League-kamp mellom Barcelona og Manchester City i mars i fjor at to ikke-vestlige menn bevæpnet med maskingevær av typen Kalasjnikov og skjult bak masker med dødningemasker gikk inn på Vår Krog & Bar i Gøteborg.

De åpnet så ild fra to ulike vinkler mens de gikk mellom bordene. Overvåkningskameraer fra restauranten viser at skytingen varte i rundt ett minutt.

Les mer: Syv utlendinger på tiltalebenken etter brutale restaurantdrap i Sverige

Tilbake i restauranten ligger åtte hardt skadde restaurantgjester, flere av dem med skader for livet og to drepte menn. Petar Petrovic (20) og en 25 år gammel uidentifisert mann.

Man tror at de som skulle skytes var det 25-årige offeret og en 23-årig mann som forlot lokalene bare ti minutter før angrepet. Den 20-årige Petar Petrovic ble skutt med flere skudd da gjerningsmennene var på vei ut av lokalene, antakeligvis fordi han var et vitne.

Drapsmennene skal også ha filmet skytingen.

Aktor skal ha ønsket livstidsstraff for fem av siktede og 14 års fengsel for de øvrige. Men fordi flere av de siktede var under 21 år gamle da mordene fant sted, så får kun to av dem livstidsstraff.

I tillegg til drapsdommene skal flere av de involverte også ha fått ytterligere dommer på seg for brudd på våpenloven og grove narkotikaforbrytelser.

Les mer: Sverige, Nordens svar på Texas

D
DRAPSMENN: Åtte menn skal nå sitte tilsammen 123 år fengsel i Sverige etter at to av dem gikk inn på en fullsatt restaurant i Gøteborg med et maskingevær i mars i fjor og begynte å skyte vilt rundt seg. To drepte og åtte svært hardt skadde var resultatet. Ingen norske medier har verken publisert bilder eller navnene til drapsmennene, ikke engang omtalt deres etniske bakgrunn, i den svært sparsommelige omtalen av saken fra vårt naboland. (Foto: Politiet/Avpixlat).

Spesielt skal tingretten ha lagt vekk på en av hovedmennene som fikk livstidsdom, Adam Abdi Abdulahi.

– Han skal ha agert med stor hensynsløshet og likegyldighet, står det å lese i domsavsigelsen.

Abdulahi skal også utvises på livstid fra Sverige etter endt soning.

Ifølge svensk politi skal skytingen og drapene ha vært en del av et internt oppgjør i det organiserte og innvandrerdominerte kriminelle gjengmiljøet, med hovedsete i den beryktede bydelen Biskopsgården.

Samtlige av de innblandede i restaurantmassakren er velkjente av politiet fra før og flere av dem har lange rulleblad og dommer på seg for grove forbrytelser.

De skal komme fra land som Somalia, Etiopia og Libanon.

Les mer: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

image

varvader1-jpg

760
OVERVÅKINGBILDE: Et kamera inne på restauranten i Gøteborg fanget en av drapsmennene på film. To personer med Kalasjnikover gikk inn på en fullsatt restaurant og begynte å skyte vilt rundt seg. En av de to drapsmennene skal ha hatt på seg en refleksvest, ikke ulik den politiet bruker. To personer ble drept og åtte skuddskadet. (Foto: Politiet).

Selv om bare to av de dømte beviselig har vært aktive i selve massakren, så valgte aktor å tiltale fem av dem for innblanding og planlegging av mord og mordforsøk gjennom å ta i bruk en lov om «utvidet gjerningsmannskap».

Ytterligere tre innvandrere ble dømt for medvirkning til mord.

En hevnaksjon etter restaurantdrapene skal ha blitt avverget av politiet. To personer, også de med asylrelatert innvandrerbakgrunn, har blitt dømt for forberedelse til angrepet.

En av de fem som ble dømt for drapene skal ha skutt og drept ytterligere en person en måned etter restaurantdrapene. Da skal en 55-åring ha mistet livet.

Les mer: Syv personer skutt på ett døgn i Sverige

Fra Avpixlat:

Adam Abdi Abdulahi, född 1987-12-28, döms till fängelse på livstid och därefter utvisning på livstid för mord, försök till mord, hot mot tjänsteman, grovt narkotikabrott, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt grovt vapenbrott (2 tillfällen). Åtalades även för ytterligare ett fall av grovt vapenbrott men frikänns på den åtalspunkten.

Ahmed Abdirahman Ahmednuur Warsame, född 1991-02-22, döms till fängelse på livstid för mord, försök till mord, samt hot mot tjänsteman.

Onur Corap, född 1995-05-29, döms till fängelse i 14 år för mord (2 tillfällen), försök till mord samt hot mot tjänsteman. Åtalades även för grovt vapenbrott men frikänns på den åtalspunkten.

Ihab Louz, född 1994-02-08, döms till fängelse i 14 år för medhjälp till mord samt medhjälp till försök till mord.

Josef Abdulrahman, född 1995-07-15, döms till fängelse i 14 år för mord, försök till mord, narkotikabrott (4 tillfällen), ringa narkotikabrott, ringa narkotikabrott (5 tillfällen) samt grovt narkotikabrott. Åtalades även för ytterligare ett fall av grovt vapenbrott samt grovt skyddande av brottsling men frikänns på de åtalspunkterna. Har sedan han kom till Sverige lagt till för- respektive efternamnet Arvid Hällgren i sitt ursprungliga namn.

Jonis Faisal Adan, född 1995-01-13, döms till 14 års fängelse för mord, försök till mord, grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt grovt vapenbrott.

Khalid Ahmed Ali Mohamed, född 1995-07-21, döms till 10 års fängelse för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord, grovt narkotikabrott, narkotikabrott, narkotikabrott samt misshandel.

Sakeriye Ali Ahmed, född 1996-09-24, döms till 7 års fängelse för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord, grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt grovt vapenbrott.

Göteborgs tingsrätt, B 10647-14

Les mer: Svensk politisjef – rettsstaten er i fare

Enorme kostnader for svenske skattebetalere

Den svenske nettsiden Avpixlat har regnet på hva drapene og rettssaken har kostet det svenske skattebetalere og det svenske samfunnet.

Bare advokatutgiftene forløper seg til 16 millioner kroner. I tillegg kommer ytterligere millioner for politiets arbeide med saken, samt utgifter i forbindelse med rettssaken.

Den samlede kostnaden, inkludert for innvandrernes fengselsopphold, beregnes til ca. 175 millioner svenske kroner, hvis straffene fullføres i henhold til loven.

Norske medier lyser med sitt fravær

Domsavsigelsen har fått svært stor oppmerksomhet i vårt naboland, men i Norge har mediene knapt tatt i den.

NTB skrev en pressemelding hvor man helt og holdent utelot noen som helst informasjon om overgripernes etnisitet eller bakgrunn.

Avisene Dagen og Klassekampen kopierte denne og la det ut for sine lesere.

D
NTB OG KLASSEKAMPEN: Det går mye i «menn» og lite om både bakgrunn og årsak når norske medier skal snakke om tung innvandrerkriminalitet. Hadde det vært en «høyreekstrem» eller snakk om overgrep mot en minoritet av noe slag utført av etniske svensker eller nordmenn så ville det mest sannsynlig vært endel av nyhetsdekningen. (Skjermdump: Klassekampen).

Aftenposten skrev om saken og navnga offeret Petar Petrovic (20), men utelot helt både bilder og navn på de dømte morderne, ennå dette tilogmed ble publisert i den svært kontrollerte svenske pressen.

Den lisensfinansierte giganten NRK skrev tre linjer om saken, da også uten å nevne verken bakgrunn eller årsak til drapene.

NRK
NRK: Tre linjer uten noen egentlig informasjon var det lisensgiganten med milliardinntekter klarte å gi sine lesere. (Skjermdump: NRK.no).

De andre dinosaurene, Dagbladet, VG og TV2, unnlot helt å skrive om saken.

Relatert: