Med tilknytning til det såkalte islamske skolekomplottet har britiske Channel 4 i sin programserie «Dispatches» besøkt en muslimsk friskole i byen Blackburn nordvest i England. De har der benyttet seg av skjult kamera for å spille inn hva lærerne sier når de ikke tror at noen utenfra hører dem, skriver Daily Mail.

I videoen under her kan vi se hvordan det har vært et omfattende komplott fra radikale muslimer for å ta over skoler over hele Storbritannia og sparke ikke-muslimske lærere og erstatte dem med muslimer.

Programmet med de støtende uttalelsene har ennå ikke blitt sendt, men det påstås allikevel at det inneholder et segment der de ansatte på skolen siert at homoseksuelle bør steines til døde. I et annet segment skal man kunne se lærere diskutere om musikkundervisning strider mot islam, og påstår at det er «satanisk» å klappe i hendene.

Nekter for anklager

Den aktuelle skolen, The Olive School, drives av en stiftelse med navnet Tauheedul Islam Faith, Education and Community Trust. Representanter for stiftelsen har allerede før Channel 4 sitt program har blitt sendt på luften kontaktet Ofsted, den britiske skoleinspeksjonen. De nekter for alle anklagene og hevder at skolen oppfyller alle skoleinspeksjonen krav. Ved en nylig utført Ofsted-inspeksjon skal skolen ha klart seg bra og ikke fått noen klager.

Fra den ansvarlige stiftelsens side mener man at de eventuelle «beklagelige uttalelsene» fra personalet som er tatt opp av Channel 4 er sagt i uformelle samtaler på lærerrommet. Det skal ikke være meninger som har blitt uttalt i undervisningen.

Selv om dette skulle vise seg å stemme, så undres man allikevel: Hvor vanlig er det at fundamentalistiske muslimer har en offisiell agenda hvor de respekterer den vestlige verden og en uoffisiell, hvor de følger sharialover og bokstavtro Koran-tolkninger?

Hvite horer

I en annen artikkel i avisen Daily Mail kommer det frem at muslimske lærere ved en skole i Oldham skal ha lært elever så unge som seks år gamle at vestlige kvinner er «hvite horer» og skal behandles deretter. Det skal også ha blitt organisert anti-kristelige sanger hvor lærerne skal ha skreket til elevene «Tror vi på julen?», hvorpå elevene svarte «Nei, det gjør vi ikke!» Det skal også ha blitt sirkulert lister på skolen over hvilke lærere som ikke var muslimer og organisert aksjoner for å konvertere dem til islam.