La ut humorbilde om islam på Facebook – nå risikerer hun fengsel

SIKTET: En 32-årig svensk kvinne ble innkalt til avhør og måtte avgi DNA-prøver etter å ha postet et humor-bilde på Facebook. Nå risikerer kvinnen inntil to års fengsel. (Foto: Politiet).
UTENRIKS

Etter å ha lest om terrorgruppen IS sine overgrep la en 32-årig kvinne i Gøteborg ut et humorbilde om muslimer på Facebook. Nå er hun siktet for meningsforbrytelsen "Hets mot folkgrupp" etter å ha måttet gi fra seg DNA og blitt utsatt for fornedrende politiavhør. - Hvordan ser du på et multikulturelt samfunn? krevde blant annet politiet å få vite under avhøret.

Innlegget ble lagt ut på en lukket Facebook-gruppe våren 2017.

Anmelderen, som kun er identifisert som «Johan Eriksson», hevdet i politianmeldelsen at den 32-årige kvinnen på grunn av humorbildet hadde uttrykt seg «truende og eller nedsettende om en folkegruppe». Han la også til kvinnens alder, adresse og hennes mors identitet i anmeldelsen.

Politiet valgte å starte etterforskning og kvinnen ble innkalt til avhør i slutten av januar ved politihuset i Gøteborg. Der ble hun også tvunget til avgi DNA-prøver og ble registrert i politiregisteret.

SVENSK POLITI: I Sverige bruker politiet ressurser på mennesker som legger ut humorbilder på sosiale nettverk. Samtidig brenner biler, politistasjoner blir angrepet med bomber og mennesker skytes på gaten ukentlig. (Foto: Frieord.no).

Under avhøret ba kvinnen forgjeves om unnskyldning for innlegget sitt. Hun ba om nåde og fortalte at hun hadde vært syk da hun la ut bildet og at hun mente å sette fokus på den islamske staten og ikke på vanlige muslimer.

Jeg leste og så mye på dokumentarer om IS og hvordan de behandlet mennesker. Jeg mente ikke noe galt med det. Og så hadde jeg feber da, sa hun under avhøret hos politiet.

Da krevde avhørslederen å få vite «hvordan hun ser på det flerkulturelle samfunnet», og om hun «har noe imot muslimer».

Nei, det har jeg ikke. Men jeg er imot IS og ekstremistene. Min beste venn er muslim, så jeg er ikke imot muslimer, svarte kvinnen.

Aktor i saken, Sara Toreskog hos retten i Gøteborg, valgte allikevel å gå videre med saken mot kvinnen og anmelde henne for «hets mot folkgrupp» (tilsvarer rasismeparagrafen i Norge, red. anm.)

Strafferammen for denne forbrytelsen er inntil to års fengsel.

Ifølge siktelsen har den 32-årige kvinnen «uttalt seg nedsettende om muslimer med hovedvekt på trosbekjennelse».

Nettavisen Fria Tider har i flere dager forsøkt å komme i kontakt med aktor Sara Toreskog for en kommentar.

Her er et lite utdrag av avhøret av kvinnen hos politiet.

 

 • Ragnar Lodbroge

  Det er ikke bare morsomt, det er også rigtigt

 • Badkrukan

  lær av dette!

  • Apocalypticia

   Fullstendig Uenig.

   Her er det Politikerne som lager disse lovene som skal Fengsles.

  • Apocalypticia

   Fullstendig Uenig.

   Her er det Politikerne som lager disse lovene som skal Fengsles.

 • Hattkaill

  Sverige er på voldtekts-toppen på verdensbasis, kun slått av Lesotho, og de mange voldtektene er et resultat av den hodeløse innvandringspolitikken.
  Hva gjør så det svenske politiet? Jo, de driter i voldtektene og setter alle ressurser inn på å forfølge vanlige svenske borgere som uttrykker bekymring over utviklingen, eller som (gud forby) måtte finne på å harselere med inntrengerne.
  Politiets jobb har tydeligvis blitt å undertrykke folket.

  https://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

  • Nasjonalstaten

   Folket blir snart å slå tilbake.

   • Leo Fred Johnsen

    Svenskene slå tilbake? Hehe, det vil aldri skje.

    Har bodd her i 4år og vært innom flere bedrifter og kurs på ulike plasser, kan si deg med hånda på hjertet at en Svenske er så Lett-kontrollerbar og underkuet at han vil ALDRI stå opp mot galskapen. De klarer ikke engang å stemme «rett».

    Prøv å hev stemmen til en Svenske:) Det er veldig interessant. Faktisk har jeg hatt det som hobby de siste 3 år. Å se hvor langt nedi parketten man kan få en Svenske ved bare å heve stemmen er meget givende.
    Prøvde det på lunsjrommet, 50 år gamle menn ble til små underkuede barn og ikke engang sjefen reiste på et øyebryn:) Det hadde jeg aldri klart i Norge.

    For et folk. For en skam og for en tragisk fremtid.

 • DrD .

  Denne saken viser at svenske myndigheter og politi er IS.

 • Sveinung

  Turbankledde tullinger – fyll på dem bensin, tenn på turbanen og sleng dritten tilbake … blir en skikkelig molotowcocktail.

  • TheWest

   Sleng gjerne med noen politikere og lignende avskum med i samme slengen.

 • Vesperian

  Ja da. Når folk gjør narr av muslimer/sier sannheten om islam, så havner man i fengsel, men hvis man hanver oppi terrorangrep, massevoldtekter osv. og spesielt om gjerningspersonene er ikke-hvite så har politet en merkelig mangel på resursser.

 • Mjolne

  Kvinnen har absolutt ingenting å beklage og hun har moralsk rett på sin side helt garantert!
  Å kritisere vanvittig overtro er helt riktig, likeledes å kritisere de som oppfører seg som sinnsvake udyr for å tilfredsstille den bestialske overtroen de bekjenner seg til.

  • Mona Christoffersen

   Det er for langt ude, Stakkels Svanskere.

   • Mjolne

    Slikt svik og ondskap brer om seg i hele vest Europa, og ikke bare i Sverige dessverre.

 • TheWest

  Sinnssyke Sverige fornekter seg ikke.

 • ks

  Feminist Svergie og selfølgeli en underkastet aktor som har lengtet etter herrefolket , navn Sara.
  Altså ingen overraskelse.

 • fruityloops

  Det samme kan fort skje i Norge og i vår lov er strafferammen 3 år fengsel https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2017-06-16-51

 • David Olsen

  Dette er jo hårreisende. Så religionskritikk er blitt «hets mot folkegruppe»? Å lage grov satire via «memes» er blitt ulovlig? Jeg har ikke ord.. Sverige er for meg blitt en parodi på et vestlig velfungerende land:/

 • Leo Fred Johnsen

  Har Politiet tid til dette da? Hvor lang tid tok avhøret?
  Når en muslim gjør noe galt, noe de gjør hver dag så slipper de ut igjen i løpet av en halvtime.. Sverige gjør seg til latter for resten av verden. Og det Svenske folk er hakket dummere enn resten av verden:=) For de stemmer nok frem disse Landsforræderne igjen og igjen. Jeg håper vi snart bare murer inn Sverige, så får de ha sitt Mekka i fred.