Kvinne nektet å ta av nikab – fikk redusert trygden sin

FIKK KUTT I TRYGDEN: En muslimsk kvinne i Nederland fikk kutt i trygden sin fordi hun nektet å ta av seg nikaben under jobbtrening. (Foto: Illustrasjonsbilde).
UTENRIKS/ISLAM

Den nederlandske byen Utrecht har redusert trygden til en muslimsk kvinne etter at hun nektet å fjerne sin nikab under jobbtrening.

Myndighetene i den nederlandske byen Utrecht hadde sitt på det tørre da de senket trygdeutbetalingene til en muslimsk kvinne etter at hun nektet å ta av seg det muslimske tvangsplagget nikab under en arbeidsopplæring, uttalte retten i byen på tirsdag.

Retten mente også at sjansen for kvinnen å finne en jobb med plagget er svært liten og at dette kan «påføre unødvendig press på offentlige midler».

Kvinnen hadde gått til sak rettens vei etter at myndighetene hadde kuttet 30 prosent av utbetalingene hennes. Dette etter at hun nektet å ta av nikaben og bytte den til en hijab, slik at man kunne se ansiktet hennes.

Retten mente at i balansen mellom religionsfrihet og å finne en jobb, så ville det siste være det mest tungtveiende. Ifølge retten så ville det være «sannsynlig at det i sosial kontekst vil være en hindring å finne en jobb med nikab og å ta av dette plagget under arbeidstrening er nødvendig i beskyttelsen av rettighetene og friheten til andre borgere».