Kvinne gruppevoldtatt av fem somaliere på togstasjon

Den somaliske gjengen skal først ha antastet kvinnen på toget og deretter fulgt etter henne da hun gikk av toget på Tapanila stasjon. Kort tid etterpå skal de fem ha overfalt og gjengvoldtatt kvinnen i nærheten av stasjonen.

D
GJENGVOLDATT: Den finske kvinnen skal ha blitt antastet og gjengvoldtatt av en gruppe på fem somaliere i alderen 15-18 år på Tapanila stasjon i Helsingfors. (Foto: Wikipedia).

Ifølge Helsingin Sanomat skal samtlige fem være somaliere. (En informasjon som kort tid etter publiseringen ble sensurert vekk av avisen).

Retten i Helsingfors skal ta stilling til fengslingsbegjæring for alle fem.

De som er mistenkt for voldtekten er:

Mustafa Nur Mohamed, født 09.01.1997

Mohamed Ahmed, født 19.03.1999

Saaid Said Aweis, født 23.06.1998

Mahemed Nur Gutale, født 23.06.1998

Abdijamiib Abdi Jama, født 10.06.1997

y2ZV
MUSTAFA NUR MOHAMED, født 090197, venter på tiltale.
D
DRA TIL HELVETE FINLAND: En av de voldtektssiktedes mødre viser det finske rettssamfunnet hva hun mener om landet og kulturen deres.
D
STORT OPPMØTE: De voldtektssiktedes familier møtte opp til rettsmøtet.

Dette er den andre grove gjengvoldtektssaken i Finland på kort tid. Frieord skrev den 2. februar om hvordan 7 til 8 menn av afrikansk og arabisk opprinnelse skal ha gjengvoldtatt en svensk kvinne på en ferje mellom den finske byen Åbo og Stockholm i Sverige.

Saken skal ha skapt stor misnøye på sosiale nettsider da man fant ut at svenske og norske medier hadde løyet om voldtektsmennenes opprinnelse. I faksimilen nedenfor kan man lese hvordan Sveriges største løssalgsavis, Aftonbladet, omtaler dem som «svensker», mens de i virkeligheten hadde somalisk og irakisk opprinnelse.

TO AV DE ARRESTERTE: Bjar Mhamad Shakir, (27) og Mohamed Ahmed Abdi, (24). (Stockholms tingsrätt B-1312-15). De bor i Vårby respektive Hässelby.
«SVENSKER»: To av de arresterte voldtktsmennene, Bjar Mhamad Shakir, (27) og Mohamed Ahmed Abdi, (24). (Stockholms tingsrätt B-1312-15). De bor i Vårby respektive Hässelby.

Slik så omtalen av gjengvoldtekten ut i norske medier:

D
VG: Også norske medier velger å omtale somalierne og irakeren som «svenske menn», slik at deres lesere ikke får vite hvem som egentlig sto bak den grove gjengvoldtekten. (Faksimile VG).

Relatert:

– Afrikanere slipper gjengvoldtekt-tiltale etter grov voldtekt av mindreårig norsk jente

– Svensk jente gjengvoldtatt med pistol i munnen av innvandrere

– Det brutale mordet på Elin Krantz

– Mistenkt for bestialsk voldtekt i Sverige

– Flyktningbarn dømt for grov gjengvoldtekt i Sverige

– To arabere tiltalt for voldtekt av to jenter i Jönköping

– Ville hjelpe tiggere – ble gruppevoldtatt