Kraftig vekst i antall moskeer i Danmark

Imam Ali Moskeen i København.

Antallet muslimer i Danmark øker jevnt, delvis på grunn av de ukontrollerbare familiegjenforeningene.

Det har resultert i en kraftig økning av antallet moskeer og islamske bedehus, skriver Den Korte Avis. På bare ti år har det kommet til 55 nye moskeer og muslimske forsamlingssteder i Danmark.

Vårt naboland har nå 170 moskeer mot 115 i 2006. Det tilsvarer en økning på om lag 50 prosent og tilsvarer omtrent økningen i antall muslimer i Danmark.

Tallet vises i den nye kartleggingen «moskeer i Danmark», som professor i sosiologi og religion, Lene Kühle fra Aarhus Universitet, har gjennomført i samarbeid med forskningsassistent, MA. Malik Larsen, skriver det danske Kirkedepartementet i en pressemelding.

Den nye kartleggingen er kommet som et krav fra Dansk Folkeparti, som en del av en avtale fra mai 2016 om religiøse erklæringer, inngått mellom regjeringen, sosialdemokratene, Dansk Folkeparti og det konservative folkepartiet. Partene ble enige om at det var behov for en oppdatering av en lignende undersøkelse som ble foretatt i 2006.

Undersøkelsen viser også at moskeer blir brukt mer i dag, hvor sju til ni prosent av danske muslimer forventes å delta i fredagsbønn, i motsetning til for ti år siden. Da deltok fem til syv prosent i fredagsbønner og enda færre i daglige bønner.

 • Ragnar Lodbroge

  Naboerne må begynde at holde grise

 • Kvige

  Tragisk !

 • Ragnar Lodbroge

  Fint nok, krigen mot islam måste begynde en plads, så bare vælg pladsen, hvorfor vente

 • Bob Hansen

  Kutt all offentlig støtte til trossamfunn, hvorfor skal vi betale for deres hobby?

  Innfør en regel som sier at: alle som ønsker å søke om familiegjenforening, må ha to norskfødte besteforeldre (eller Danskfødte som det blir her). Da blir det en liten brems på galskapen vi har nå.

  • Allah_is_dead

   Desværre ikke. Både Norge og Danmark har helt ukritisk bortgivet titusndevis af pas til folk fra Mellemøsten og nordafrika. Utroligt at vores politikere kan være så hjernedøde.

 • Allah_is_dead

  Alle disse moskeer er finansieret af muslimske lande. Muligheden for at modtage penge fra udlandet til trossamfund bør gøres ulovlig. Det begynder efterhånden at ligne Sverige.

 • invernes

  Det kommer til å ende i en meget brutal borgerkrig, Syria BLIR BAGATELLER I FORHOLD.