Ingen kontakt mellom Trump og russiske myndigheter – norske medier helt stille

– Vi har ikke funnet noen bevis på sammensvergelse, samarbeid eller konspirasjoner mellom Trump-kampanjen og russerne, står det i sammendraget.

Utkastet, som er skrevet av komiteens majoritet, vil bli gitt til demokratene i komiteen på tirsdag for gjennomgang og kommentering. Den vil så bli presentert for deklassifisering og så lagt ut offentlig.

– Rapportens ferdigstillelse vil presisere avslutningen av et kapittel i komiteens svært detaljerte gjennomgang av trusselen fra Moskva – som begynte lenge før etterforskingen startet og vil fortsette også i fremtiden, sier sammendraget.

– Vi har sett på 300.000 dokumenter, gjort 73 intervjuer og forsøkt å svare på fire spørsmål som var grunnlaget for komiteens opprettelse, sier kongressmann og lederen for komiteen, republikaneren Mike Conway.

– Ja, russerne forsøkte å forstyrre vår valgprosess. Ja, de utførte cyberangrep og andre aktiviteter. Men vi kunne ikke finne noen bevis for sammensvergelse mellom presidentkampanjen og russerne, sier Conway.

Rapporten konkluderer også med at det ikke finnes grunnlag for at Russlands president, Vladimir Putin, hadde noen favoritt av de to presidenkandidatene i USA, Hillary Clinton, eller Donald Trump.

Det har istedenfor nylig blitt avslørt at James Clapper, tidligere sjef for USAs nasjonale etterretning, ulovlig skal ha gitt klassifisert informasjon til den Hillary-vennlige nyhetskanalen CNN om den falske «Russland-dossieren», som ble bestilt og betalt av Hillary Clinton og det demokratiske partiet for å skade president Trumps presidentkampanje.

Samtidig som nyheten er på forsiden hos nyhetskanaler over hele verden, har norske dinosaurmedier valgt å ikke skrive om den. (Klokken 11.00 på tirsdag formiddag).

IKKE INTERESSERT: Norske medier velger som vanlig å ikke dekke noen nyheter som kan sette Donald Trump i et positivt lys. (Skjermbilde Google forside).