Ingen kontakt mellom Trump og russiske myndigheter – norske medier helt stille

USA/POLITIKK

En svært omfattende rapport lagt ut av etterretningskomiteens republikanske utvalg viser at det ikke var noen kontakt mellom Donald Trump og Russland. "Vi har sett på 300.000 dokumenter, gjort 73 intervjuer og forsøkt å svare på fire spørsmål som var grunnlaget for komiteens opprettelse", sier kongressmann Mike Conaway fra Texas, som ledet komiteen. Nyheten har allerede ligget ute i flere timer på de store nyhetssidene i verden, men i Norge har statsstøttede medier ignorert den enn så lenge.

– Vi har ikke funnet noen bevis på sammensvergelse, samarbeid eller konspirasjoner mellom Trump-kampanjen og russerne, står det i sammendraget.

Utkastet, som er skrevet av komiteens majoritet, vil bli gitt til demokratene i komiteen på tirsdag for gjennomgang og kommentering. Den vil så bli presentert for deklassifisering og så lagt ut offentlig.

– Rapportens ferdigstillelse vil presisere avslutningen av et kapittel i komiteens svært detaljerte gjennomgang av trusselen fra Moskva – som begynte lenge før etterforskingen startet og vil fortsette også i fremtiden, sier sammendraget.

– Vi har sett på 300.000 dokumenter, gjort 73 intervjuer og forsøkt å svare på fire spørsmål som var grunnlaget for komiteens opprettelse, sier kongressmann og lederen for komiteen, republikaneren Mike Conway.

– Ja, russerne forsøkte å forstyrre vår valgprosess. Ja, de utførte cyberangrep og andre aktiviteter. Men vi kunne ikke finne noen bevis for sammensvergelse mellom presidentkampanjen og russerne, sier Conway.

Rapporten konkluderer også med at det ikke finnes grunnlag for at Russlands president, Vladimir Putin, hadde noen favoritt av de to presidenkandidatene i USA, Hillary Clinton, eller Donald Trump.

Det har istedenfor nylig blitt avslørt at James Clapper, tidligere sjef for USAs nasjonale etterretning, ulovlig skal ha gitt klassifisert informasjon til den Hillary-vennlige nyhetskanalen CNN om den falske «Russland-dossieren», som ble bestilt og betalt av Hillary Clinton og det demokratiske partiet for å skade president Trumps presidentkampanje.

Samtidig som nyheten er på forsiden hos nyhetskanaler over hele verden, har norske dinosaurmedier valgt å ikke skrive om den. (Klokken 11.00 på tirsdag formiddag).

IKKE INTERESSERT: Norske medier velger som vanlig å ikke dekke noen nyheter som kan sette Donald Trump i et positivt lys. (Skjermbilde Google forside).
 • rosinen

  Var en notis på tv2, laaangt nede på siden….

 • Mjolne

  Kanskje dette er en sak for «Faktisk.no»?

  • Ragnar Lodbroge

   Kedeligt at dem bare driver med venstreekstrem » Fakta «

 • ks

  Selfølgli er det stille, dette var håpet til sosialistene og stille Trump til ansvar. Her ser vi hva vi får av MSM. Hadde det vert motsatt at Trump var skyldig, da hadde det kommet ut ekstra avis, med flere sider annalyser. Nå hører vi ikke et pip. Heldigvis tror jeg folket flest har avslørt svikerne fra venstre siden. Og at Breibart leder over Huffinhton post er bare så rettferdig. Og Listhaug er min favoritt politiker.

 • alexanderramsland

  Trump skal tas det er alle MSM enige om koste hva det koste vil. At Clinton og FBI som faktisk bestilte og betalte for en falsk rapport om denne såkalte koblingen er det ingen av de store mediehusene som nevner med et ord selv om det er bevist. I tillegg er det bevist at ledelsen i FBI var for Clinton og imot Trump, noe som har kommet frem i kommunikasjonen innad, men det har heller ikke MSM noen interesse av. Så da er spørsmålet, hvor er troverdigheten til demokreatene og sosialist eliten verden over. Disse blodrøde individene som på død og liv ønsker Trupm skal gå til grunne, hva er motivet utover å knekke en ellers oppegående fyr som gjør det rimelig bra om dagen.

 • John Magne Trane

  Og der var ymte.no borte…

 • Hans Hansen

  Det er noe muffens mellom Trump og russerne, den saken er klar.