Klager over at hvite flytter tilbake til London

VIL IKKE HA HVITE MENNESKER DER HUN BOR: Pauline Pearce som bor i Hackney i London er misfornøyd med at hvite mennesker flytter inn i "hennes" område.
STORBRITANNIA

Iløpet av de siste 40 årene har London sakte endret seg slik at hvite briter nå utgjør kun 44% av innbyggerne i byen. Nå flytter imidlertid unge hvite mennesker tilbake til deler av byen som hovedsaklig er bebodd av mennesker med afrikansk bakgrunn. Det skjer ikke uten reaksjoner.

Pauline Pearce kom i søkelyset for tre år siden da hun mens TV-kameraene rullet, skrek til kriminelle ungdomsgjenger under London-opptøyene. Hun ble ansiktet media brukte for å personifisere den lokale hjelpesløsheten da tusenvis av ungdommer, med stort overtall av utenlandsk opprinnelse, gikk amok i gatene.

Pauline, også kalt «Hackney Heroine», forteller til avisen Telegraph at tidligere ikke-hvite områder i London nå opplever at unge hippe hvite mennesker flytter til området, mye til hennes misfornøydhet.

«Områder som Kingsland Road og Mare Street har blitt svært trendy steder å være, men har brakt med seg uro av en annen sort. Menneskene som bor her er ikke glade«, skriver hun i sitt innlegg.

«Hovedsaklig er de hippe stedene i Hackney iferd med å bli større, men uheldigvis så blir endel av de lokale beboerne byttet ut. Ut av intet har vi en mengde nye barer, som er bra for utviklingen og endel av fremtiden. Men de som er født her og oppvokst her har rett og slett ikke råd til å bo her mer.»

UØNSKET: Nye og trendy butikker og utesteder er i ferd med å gjøre området ubeboelig for etniske minoriteter, ifølge
UØNSKET: Nye og trendy butikker og utesteder besøkt av hvite mennesker er i ferd med å gjøre området ubeboelig for etniske minoriteter, ifølge Pauline Pearce.

Hvite er roten til alt ondt

Pearce sikter til de ikke-hvite menneskene som ble født i hovedstaden.

«Hvis du går på Kingsland Road iløpet av en ukedag, så vil det være flere dusin mennesker stående utenfor retro-barer og nattklubber, og, jeg er lei meg for å si det, de er alle hvite. Det er umulig å ikke legge merke til det. Hvis det samme antall sorte mennesker samlet seg på en gate, så ville de blitt fortalt å flytte på seg.

Pearce mener også at ankomsten av hippe unge hvite mennesker har skylden for mørkhudede sin asosiale oppførsel.

«Det er fremdeles unge menn ute på gatene langt på natt fordi det ikke er noe annet for dem å gjøre. Alle områdene som vi hadde før, spesielt for etniske minoriteter, har blitt borte.»

«London tilhører oss alle. Ikke bare de som kan betale £5 (ca. femti kroner) for en cappuccino.»

Debattfeltet under innlegget i Telegraph har imidlertid endel interessante betraktninger:

«Så, livets hjul har igjen spunnet, de tidligere hvite ghettoene, som ble til sorte ghettoer, forvandles igjen til hvite«, kommenterte en leser.

«Dette er England. Vi er engelske. Vi godtok aldri å bli kolonisert av afrikanere og asiatere. Det ser ikke ut til at vi liker det spesielt mye», sier en annen.

London-opptøyene

Her er en video fra London-opptøyene i 2011. Spørsmålet er om det er verre med gater fulle av «hippe barer» hvor folk (uansett hudfarge) kommer for å hygge seg og bruke penger, enn gater fulle av søppel, graffiti og mennesker som gjør hverdagen usikker for alle?

Også i byer som Manchester, Liverpool og Birmingham var det opptøyer:

Kommentarer

kommentarer