Kjent venstreekstremist og antirasist anklages for voldtekt, seksuelle overgrep, vold og «kvinnehat»

Den venstreekstreme organisasjonen Expo siteres ofte av venstreorienterte medier i Norge som Dagbladet og NRK. Det er en selverklært antirasistisk og feministisk organisasjon som overvåker politiske motstandere. I Norge har Antirasistisk Senter benyttet seg mye av deres materiale og kan ses på som nærmest en søsterorganisasjon.

Men bak kulissene skjuler det seg ansatte med rasistiske og hatefulle ideologiske holdninger, spesielt i retning kommunismen og radikal revolusjonisme.

Nå har det blitt avslørt at en av Expos mest markante profiler, Alex Bengtsson (33), skal ha stått bak en rekke alvorlige overgrep mot kvinner.

Bengtsson er en av Sveriges mest kjente profesjonelle antirasister og begynte allerede i 2002 med å jobbe på det venstreekstreme Expo, der han blant annet har vært nestleder.

VISSTE HAN NOE? Robert Aschberg er kjent for norske TV-tittere og styremedlem i stiftelsen Expo.

I helgen informerte han om at han hoppet av som talsmann for Expos prosjekt «Tilsammansskapet», med henvisning til at han led av en «kronisk og progressiv sykdom». Dette etter at Expo mystisk skal ha avsluttet sitt samarbeide med prosjektet.

Nå viser det seg at Alex Bengsson blir anklaget av en rekke kvinner for ulike typer overgrep under årene som høyprofilert venstreaktivist og mannlig feminist.

En kvinne som ifølge den sosialistiske avisen Flamman idag er en «høyt plassert politiker for Vänsterpartiet» forteller til avisen at hun flere ganger ble voldtatt av Alex Bengtsson for drøyt 15 år siden, da hun var engasjert innen Ung Vänster. Hun sier at hun fremdeles går gjennom deltakerlister for tilstelninger der hun planlegger å delta, for å forsikre seg om at Expo-profilen ikke skal være der.

Men det slutter ikke der. Flamman, som velger å ikke publisere Alex Bengtssons navn, har snakket med et flertall kvinner som vitner om hvordan 33-årigen under lang tid har «kunne begå forbrytelser og overgrep samtidig som han arbeidet for likestilling og antirasisme».

VOLDTOK OG SLO KVINNER: Den svært profilerte og kjente antirasisten og feministen, Alex Bengtsson (33), har gått av som nestleder for den venstreekstreme organisasjonen Expo, etter at flere kvinner har stått frem med alvorlige anklager. Ifølge personer innen venstrebevegelsen har Bengtsson helt siden 2002 begått overgrep, uten at noen har turt å stå frem.

En kvinne som har hatt et romantisk forhold til Alex Bengtsson forteller at han var voldelig og blant annet dyttet henne inn i en vegg for et par år siden.

Hans kvinnehat, det gjennomsyret virkelig alt. Han hadde virkelig ingen respekt for noen kvinne og snakket nedlatende om kvinner hele tiden, sier hun til Flamman.

Ledelsen hos den venstreekstreme organisasjonen Expo fikk ifølge Flamman allerede i oktober vite at Bengtsson hadde blitt anklaget for en voldtekt – og da skal flere andre kvinner på Expo ha «kommet frem» og fortalt om seksuelle overgrep og trakasseringer de har blitt utsatt for av 33-åringen.

Expos leder, Daniel Poohl, som har jobbet svært tett med Bengtsson i mange år, innrømmer til Flamman at den venstreekstreme stiftelsen «burde ha sett de faresignalene som fantes om de hadde tatt dem alvorlig nok».

Spørsmålet er nå om Poohl visste om Bengtssons bakgrunn og overgrep, uten å gjøre noe.

DANIEL POOHL: Lederen for den venstreekstreme organisasjonen, Daniel Poohl, har jobbet tett med Alex Bengtsson i mange år. Spørsmålet er om han er troverdig når han sier at han ikke visste noe om voldtektene, den seksuelle trakasseringen og volden mot kjærester og kvinnelige ansatte på Expo som har foregått siden 2002.

Nå har Expo «inngått en utredning av arbeidsmiljøet på arbeidsplassen», ifølge Flamman.

Også på Tilsammansskapet vitner flere medarbeidere om at Alex Bengtsson har vært aggressiv, truende og manipulerende. En kvinne forteller til Flamman at hun valgte å være stille fordi hun tror så mye på «antirasisme» og «bevegelsen».

Vær stille og beskytt bevegelsen, sier kvinnen til Flamman for å beskrive mentaliteten.

Alex Bengtsson har ikke vært tilgjengelig for kommentarer, da Fria Tider tar kontakt.

Flere ventreaktivister går etter Flammans avsløring ut på sosiale medier og forteller at Bengtsson har trakassert unge kvinner, men at han har blitt beskyttet.