D
MISHANDLET: Nanna måtte sy over 16 sting i leppa og må gå med plaster i over ett år for å unngå permanente arr. Hun skal også ha fått slått ut tenner og vært bevisstløs. (Foto: Privat/Facebook).

Det som skulle være en av årets hyggeligste kvelder, endte opp for kjæresteparet Nanna Skovmand og Mads Schøllhammer som en deres verste opplevelser noensinne.

Nanna Skovmand og Mads Schøllhammer hadde feiret jul hos Mads sin familie. Rett før midnatt var de på vei hjem. De hadde tatt en taxi til Enghave Plads i bydleen Vesterbro, og der hadde de bare rundt 100 meter å gå til sin leilighet på Kongshöjgade. Under den korte spaserturen dukket plutselig en ung mann opp på sykkel og var uten foranledning aggressiv mot paret.

Den unge mannen skal flere ganger ha skreket «Hva ser dere på? Har dere et problem?». Til sist spør Mads mannen hva han vil. Dette fikk mannen til å bli ennå mer aggressiv. Han hoppet av sykkelen, løp frem til Mads og slo ham i hodet med en flaske.

D
FØR OVERFALLET: Slik så Nanna ut før det grove overfallet på julaften. (Foto: Privat/Facebook).

Samtidig kom det en større gjeng med unge menn, sannsynligvis kameratene til mannen på sykkelen, løpende fra et kjellerlokale. Gjengen gikk til angrep på Mads. Han ble slått ned til bakken og mottok et utall spark når han lå nede. Flere av mennene i gjengen var også bevæpnet med kjeder som man bruker for å låse fast sykler og mopeder, og brukte disse i angrepet.

Mads skrek til Nanna at hun skulle løpe fra plassen, men hun var redd for at gjengen skulle slå ihjel Mads. Hun forsøkte da å få mennene til å slutte å mishandle Mads, men ble da selv angrepet. Hun ble dyttet ned på bakken og fikk ta imot flere slag med kjedene i ansiktet. Slagene fortsetter og til slutt mister hun bevisstheten. Først når Nanna lå livløs og blødende på bakken sluttet gjengen overfallet og forlot plassen.

Både Nanna og Mads måtte kjøres til sykehus. Mads hadde flaks og fikk dekket ansiktet og hodet når han ble angrepet. Han klarte seg derfor uten alvorligere skader, selv om han fikk en del blåmerker etter slagene og sparkene. Men for Nanna gikk det verre. Hun fikk flere slag med kjedene i ansiktet. Dette resulterte blant annet i at hennes overleppe sprakk. Hun skal også ha fått slått ut en tann og flere tenner er løse. Leppen er sprekt fra nesa og ned til munnen og måtte sys med 16 sting, og Nanna tvinges nå å gå med et plaster i over ett år for å unngå permanent arrdannelse.

Hun skriver følgende på sin Facebook-side:

Juleaften. Dagen hvor glæde, flæskesteg og gaver er i centrum. Men sådan skulle det ikke være for Mads og jeg. Jeg vil fortælle jer, hvordan vores jul blev til et mareridt.

Jeg sidder tilbage med en masse spørgsmål, hvorfor? Hvorfor os? Hvad er meningen med denne grove vold? Hvad sker der oppe i hovedet på de indvandrer, når de tæver et kærestepar på vej hjem fra juleaften? Jeg fyldes med had, frustration og ked-af-det-hed. Jeg ønsker dem ikke i mit kvarter, i min by eller i mit land.

Saken er nå delt over 30.000 ganger på Nanna Skovmand sin Facebook-side.

Samtlige menn av utenlandsk opprinnelse

Nanna og Mads har oppgitt at samtlige i gjengen som overfalt og mishandlet dem hadde utenlandsk opprinnelse. De har kunnet gi detaljerte opplysninger på to av de unge voldsmennene:

– Gjerningsmann 1 er trolig 16-17 år gammel og ser ut til å ha somalisk bakgrunn. Han var under overfallet iført en lyesblå hettegenser og hvite treningssko.

– Gjerningsmann 2 er trolig 16-17 år gammel og ser ut til å ha somalisk bakrgunn. Han var under overfallet iført en svart dunjakke, hvit hettegenser, lyse olabukser og mørke sko.

Politiet i København oppga på andre juledag at gjengen som mishandlet Nanna og Mads ikke hadde blitt identifisert eller pågrepet. Den som har vitneopplysninger eller informasjon om mishandlingen eller de etterlyste gjerningsmennene bes snarest kontakte dansk politi.

Relatert:

– Jozephine ble uprovosert sparket ned av unge menn

– 12-åring på vei til bursdagsfest banket opp av innvandrere

– Eldre ektepar slått helseløse av innvandrere på gaten