KAOS I SVERIGE: Enslige flyktningbarn med opphold søker om gjenforening med kone og barn fra hjemlandet

ASYLJUKS: En svensk politiker har fått informasjon om at enslige flyktningbarn som får opphold i Sverige nå søker om finansiell støtte for å hente inn sine ektefeller og barn til landet. (Foto: Faksimile på enslige flyktningbarn i svensk avis).
DET NYE SVERIGE

Den svenske riksdagens utredningstjeneste (Rut) skal neste uke måtte se på utviklingen med at enslige flyktningbarn nå krever økonomisk støtte for å kunne fly inn sine koner og barn til Sverige.

Den er Hanif Bali fra partiet Moderaterna som har fått opplysninger fra svenske kommuner om at såkalte mindreårige flyktningbarn nå søker om familiegjenforening.

Les også: Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Ikke med sine foreldre eller søken, men med sine koner og barn.

– Dette er førstehåndskilder sier Bali til Fria Tider og legger til:

– Jeg holder på med å be riksdagens etterforskningstjeneste om se nærmere på dette.

Bali jobber akkurat nå med å be Rut om å overlevere informasjon om situasjonen.

Les også: Enslige flyktningbarn får kurs i å plukke opp svenske jenter

HANIF BALI: Hanif Bali (29) er riksdagsledamot for partiet Moderaterna. Han kom til Sverige som fireåring fra Iran som følge av Kuwait-krigen. I dag kjemper han for at en rettferdig og ærlig innvandringspolitikk, noe som har gjort ham upopulær blant svenske politikere og media.

Les også: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente – fikk to måneders fengsel

Les også: Mor lot «mindreårige asylsøkere» flytte inn i huset – datteren ble sexmisbrukt

Han går ikke inn på hvem det er som har tipset ham om flyktningbarnas søknader om finansiell støtte for å hente inn sine ektefeller og barn.

Grunnen til dette er at søknadene er hemmeligstemplede og at den som eller de som har tipset ham muligens har brutt loven.

– Jeg har fått indikasjoner om dette tidligere, men ingen har rett ut sagt noe konkret.

– Jeg kan ikke kommentere mer enn det. For meg er det viktigste at vi kommer til bunns i dette og se hvor vanlig det er med slike søknader.

STØTT OSS: Liker du å lese nyheter våre riksmedier nekter å skrive om? Vennligst hjelp oss å balansere nyhetshverdagen! Vippsnummeret ser du over her. Paypal og kontonummer finner du nederst i artikkelen. Takk!

Les også: Danmark: Tre av fire «mindreårige» asylsøkere lyver på alderen

Bali forklarer videre at det ikke finnes noen som vet hvor vanlig det er med sosialarbeidere som bevilger bidrag til flyktningbarn slik at de kan fly sine familier til Sverige.

– Søknadene blir kun offentlige om de avslås eller om de ankes til forvaltningsretten. Det finnes svært store mørketall, da søknadene ikke offentliggjøres om man får medhold, forteller Bali før han avslutter:

– Jeg skal se om det går an å komme inn via bakveien hos Migrationsverket, da deres opplysninger er offentlige og går an å grave i. Jeg vil se hvor vanlig det er at folk kommer hit som enslige flyktningbarn og så snart de har fylt 18 år velger å søke om gjenforening med familien sin.

På Twitter har Migrationsverket svart at det kan bli aktuelt å kansellere oppholdstillatelsen for flyktningbarn som har løyet på sin asylsøknad.

Les også: Fostermor fikk sjokk da hun fant at ut at 12 år gammel flykting var 21 år gammel jihadist

KAN MISTE OPPHOLDSTILLATELSEN: Migrationsverket informerer om at enslige flyktningbarn som har løyet på sine søknader kan miste oppholdstillatelsen. (Foto: Twitter).

Les også: Slår alarm: Voksne «flyktningbarn» plasseres sammen med skolejenter

Frieord har samlet et antall bilder og avisutklipp fra svenske aviser som viser det som påstås være enslige flyktningbarn ifølge svenske myndigheter og medier.

Så legger vi ut bilder av norske flyktningbarn i Sverige under krigen.

FLYKTNINGBARN 1940: Slik så faktiske flyktningbarn ut under andre verdenskrig som flyktet fra nazismen.
Norske barn i familieforlegningen i Rättvik i Dalarne. RA/PA-1209/Uc/68/4/S 354.

Les også: Flyktningbarnet som drepte ansatt på asylmottak i Sverige er voksen