Jødisk par i Frankrike voldtatt og ranet av afrikanere

Tre afrikanere truet seg inn i leiligheten til det unge jødiske paret i området Créteil, øst i Paris, som har en stor jødisk befolkning.

De skal ha truet paret med pistoler og kneblet og bundet dem.

En av ranerne skal ha sagt at: «Vi er her for å rane dere og banke jøder samtidig… Dere må ha penger her fordi dere er jøder.»

Ranerne fant derimot ikke noen penger og tvang paret til å gi fra seg bankkortene sine.

De dro så den 19 år gamle jenta inn på et annet rom hvor de gjengvoldtok henne.

Statsminister Manuel Valls, som selv har en jødisk kone, skrev på twitter etter overfallet: «Grusomheten som skjedde i Créteil er en ussel demonstrasjon på behovet for å konstant bekjempe antisemittisme.»

Julien Dray, som selv er jøde og vise-presidenten for stor-Paris og grunnlegger av SOS rasisme uttalte: «Tabuene har blitt brutt. De tingene du aldri kunne tenke deg for 10 eller 15 år siden er på vei tilbake. Davidstjernen tagget på postkassa di. Fornærmelser og vold mot enhver som bruker en kippa på gaten.»

To 20-åringer er arrestert og siktet etter det brutale overfallet. De er også siktet for ha ranet og banket en jødisk mann i 70-årene i den samme blokken som det unge paret bodde i.

I tillegg er en afrikansk tenåring siktet for å ha medvirket i angrepet, mens en fjerde ung afrikaner fortsatt er på frifot.

Relatert:

– Muslimer ramponerte jødisk bydel i Paris