Jo flere innvandrere – desto færre journalister

BLENDAHVITT: Svenske journalister bor i svenske områder, langt fra det samfunnet de snakker så positivt om. (Foto: Aftonbladet sin redaksjon).
JOURNALISTER

En ny studie fra svenska Institutet för Mediestudier bekrefter fordommene om svenske journalister og deres valg av bosted. De er konsentrert rundt Stockholm sentrum og skyr innvandrerområdene som pesten.

– Det mest slående i studien er også det minst overraskende: at blendahvite Södermalm i Stockholm er et mekka for journalister. Der er nemlig en prosent av innbyggerne journalister – en ganske bemerkelsesverdig konsentrasjon av en eneste yrkesgruppe i en bydel, sier Lasse Truedson, direktør for Institutet för Mediestudier.

Bare 56 journalister bor i noen av de 20 kommunene som Sveriges kommuner og landsting (SKL) definerer som landkommuner. I de innvandrertette forstedene Rinkeby og Kista, like ved Stockholm, er tettheten av journalister ubetydelig høyere – kun en per 2.000 innbyggere.

STOCKHOLM. I Södermalm er en prosent av innbyggerne journalister.
STOCKHOLM. I Södermalm er en prosent av innbyggerne journalister.

Studien viser at journalistene unnviker områdene der mange stemmer på Socialdemokraterna og Sverigedemokraterna. Tilsvarende unngås områder med mange innvandrere.

Istedet foretrekker journalistene å bo der Miljöpartiet, Moderaterna og Feministiskt initiativ har mange velgere.

– Vi er annerledes enn dem vi rapporterer for og det må vi ha hele tiden ha i tankene, sier Lars Truedson til SVT Nyheter.

På det spesielle nettstedet journalisterna.mediestudier.se kan man se fordelingen av journalistene i hver kommune i landet og bydelene i Stockholm by.

En tidligere studie viste at Miljöpartiet er det partiet som har overlegen størst støtte blant journalister.

En annen gruppe som svermer for flerkulturen er kjendiser og skuespillere. Men også disse viser at det er langt mellom liv og lære, da de på en like overbevisende måte bosetter seg utenfor de mest flerkulturelle områdene.

Norske journalister stemmer rødt

Også i Norge er journalistbestanden svært venstrevridd, og en undersøkelse publisert i Finansavisen i mai viste at over 54 prosent stemte Arbeiderpartiet og Sosialistisk venstreparti. Dette ville gitt flertall på stortinget med 99 av 169 mandater. Tar man med Miljøpartiet De Grønne er seieren total. Fem prosent av journalistene ville stemt på det kommunistiske partiet Rødt, noe som ville gitt 9 mandater. Idag har partiet Rødt 0 mandater på stortinget.

Knapt en eneste journalist eller redaktør stemmer FrP, som idag sitter i regjering med Høyre.

JOURNALISTER OG REDAKTØRER STEMMER VENSTREVRIDD
JOURNALISTER OG REDAKTØRER STEMMER VENSTREVRIDD

Relatert:

– Svensk avisredaktør fikk smake egen medisin

– SD-politiker tok sitt eget liv etter å ha blitt hengt ut som rasist av media

– Svensk journalist har problemer med å svare på egen logikk

– VG-journalist: De norske håndballjentene er for hvite

– Svensk journalist snakket kritisk om egen avis – fikk sparken

– Europeiske journalister er kjøpt og betalt

– EU-forslag: ønsker å forby journalister som ikke er kritiske til Russland

– Journalister erstattes av roboter

 • Stefandemert

  Södermalm är en speciell stadsdel. Där finns mycket bohemer, konstnärer, kulturfolk och Hare Krishna-feminister. Det har varit ett konst- och bohemställe i årtionden.

 • Stefandemert

  Södermalm är en speciell stadsdel. Där finns mycket bohemer, konstnärer, kulturfolk och Hare Krishna-feminister. Det har varit ett konst- och bohemställe i årtionden.

  • Hvemda

   He he. Hare Krishna-feminister. Isåfall vet de ikke hva som står i Bhagavad Gita om menns og kvinners rolle.

   • Stefandemert

    jag menar att dom ser ut som fula hippies.

   • Stefandemert

    jag menar att dom ser ut som fula hippies.

    • Hvemda

     Jada. Jeg skjønte det. Det var dem jeg lo av, ikke deg. Det er sikkert jeg som misforsto den siste kommentaren din.

 • Jens Kristian Aksnes

  Ikke overraskende noe her!
  En kan jo bare lure på hva slags hjernesykdom disse journalistene har og bare håpe på at det ikke er smittsomt.

  • Hvemda

   Jeg har stilt meg selv det samme spørsmålet mange ganger og kommet frem til at de trengte utdannelsen sin fordi journalistyrket tiltrekker seg spesielt dumme folk. De elsker å skrive nedlatende om det de kaller konspirasjonsteoretikere, men det viser seg altså nå at «konspirasjonsteoretikere» er mer nyanserte, åpne og mindre aggressive enn deres motparter, som f.eks. journalistene i de etablerte mediene: http://kilden.info/rasjonell-paranoia-nye-studier-viser-et-nytt-bilde-av-konspirasjonsteoretikere-2/ Jeg anbefaler at man leser teksten til den opprinnelige undersøkelsen, som er oppgitt i artikkelen. Veldig bra. Å bruke ordet konspirasjonsteoretiker er det samme som å kalle noen Nazi. Den som må ty til slikt har tapt argumentasjonen allerede. Det siste heter visst Hitling, men det er fint om vi finner et ord for det å kalle meningsmotstander for «konspirasjonsteoretiker» når de hører noe de ikke har lyst til å høre, fordi det har gått inflasjon i det.

 • invernes

  Ja ingen overraskelse, journalister er totalt sosialister ,de anser seg som overmennesker, de vet mer kan mer og er bedre enn resten av søpla der nede, de driter i om vanlige folk blir ranet voldtatt og drept, de fleste journalister er ravende gale sosiopater.

 • AMG65

  …men innvandring skare`m ha.

  • Hvemda

   Det er klart. Når du er redaktør i en stor avis så må du bo et rolig sted så du får slappet av mellom de harde slagene av propagandaskriving og å lire av deg de snille meningene dine.

 • sussebassa

  De lever ikke som de prediker, dobbelmoralister hele gjengen, men hvorfor er det slik..?
  At de egentlig ser elende, er enige, men våger ikke seja sanningen…då mister dom den overbetalte/status/makt jobben de ellers ikke ville fått med så lav utbilding..
  Kort sagt,… De er virkelig kjøpt og betalt.

 • Aksiomet

  Journalister lever i en boble av egen selvrettferdighet og misforstått idealisme de tviholder på. Det er lang mellom liv og lære der i gården. Betegnende at ingen på bildet over er fremmedkulturelle. Hadde journalister levd som de prediket, ville de vel mesket seg i herlig fremmedkultur på arbeidsplassen.

  Men multikultur er bare supert når det er «not in MY backyard».

 • Nett Side

  Interessant fenomen det rapporteres om her. Kan man stole på det disse svenske såkalte journalistene skriver og sier, når de tilsynelatende praktiserer det motsatte av det de prediker?

 • Pingback: Vi har ett kritthvitt medie-Norge! - Frieord()

 • Pingback: Norske journalister avslørt - ekstrem skjev dekning av flyktningkrisen - Frieord()

 • Pingback: NRK skal nå kvotere inn ikke-vestlige innvandrere i hver tredje stilling - Frieord()

 • Pingback: Marie Simonsens og venstresidens hat mot hvite mennesker - Norgesavisen.no()

 • Pingback: Sverige: Øker støtten til system-media og fjerner støtten til alternativmedia - Frieord()

 • Pingback: Ap-politiker klager over kritthvitt kommunestyre - Frieord()