Det blåser en konservativ vind over Vesten etter mange år med mislykket venstrepolitikk. I Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Polen, Ungarn, Slovenia, Frankrike, Italia og flere med dem, så har konservative partier enten makten eller ligger an til å ta den under kommende valg.

Italia er siste land ut som har valgt inn en nasjonalkonservativ regjering som vil sette fokus på arbeid til italienere og hjemsending av ulovlige flyktninger og asylsøkere som gjør stor skade på landet.

Gratisoppholdet er over, det er på tide å pakke koffertene, sa Matteo Salvini og henviste til landets mange hundretusener av ulovlige migranter som er en enorm byrde på økonomien og samfunnet.

Vi starter i dag med å gå til arbeide, med å skaffe arbeide, sa Di Maio på en Facebook-video i det han gikk rundt i ministerkontorene.

Andre punkter på programmet skal være å droppe sanksjonene mot Russland og ha en politikk som heter «Italia først».

Til tross for den nasjonalistiske vinden, så ligger imidlertid ikke et nærstående exIT på bordet, så EU-byråkratene kan puste lettet ut. For denne gang.

Italias nye regjering blir av venstremedier omtalt som «Italias tredje republikk», og skal være «det første vesteuropeiske landet med en populistisk regjering», ifølge Associated News.