Istanbul-terroristen: «Mitt mål var å drepe kristne»

Den usbekiske muslimen Abdulgadir Masharipov gikk til angrep på en nattklubb som han mente ville ha besøk av mange kristne mennesker på nyttårsaften.

Nattklubben Reina ligger i den vestlige delen av Istanbul og har til nå vært et kjent tilholdssted for blant annet stjerner fra film- og musikkverdenen i Vesten.

Les også: Muslimsk terrorangrep mot populær nattklubb i Istanbul – 39 drept og 70 skadet

Les også: Muslimsk terrorist som sto bak hat-angrep mot kristne i Istanbul på nyttårsaften arrestert

MASSAKRE: Nyttårsgjestene ante fred og ingen fare da den muslimske terroristen kom inn med maskingevær og 180 skudd. Da han var ferdig lå 39 av dem drept på gulvet. Nå innrømmer terroristen at han ønsket å drepe flest mulig kristne mennesker. (Foto: Privat).

Dette var årsaken til at den muslimske rasisten Abdulgadir valgte ut akkurat denne klubben, da han kunne drepe flest mulig kristne mennesker.

Les også: Sjokkstudie: 90.000 kristne drept i 2016 – 1 hvert 6. minutt

– Jeg ville utføre et angrep på kristne for å utøve hevn over deres handlinger begått over hele verden. Mitt mål var å drepe kristne. Abu Cihad, som er i Syria, fortalte meg å gjennomføre angrepet i Taksim, fordi kristne samles i Taksim.

Men Abdulgadir kunne ikke gjennomføre angrepet der på grunn av den høye sikkerheten.

– Det var politioffiserer overalt. Jeg endret mening. Jeg ringte Abu Cihad og fortalte ham at jeg ikke kan utføre angrep der. Så jeg dro ut for å sjekke ut (nattklubben red. anm.) Reina. Jeg tekstet ham konstant. Jeg så ham aldri ansikt til ansikt. Jeg gikk utenfor Reina og det fantes ingen politimenn eller sikkerhetsvakter, forteller Abdulkahdir.

Se video: Muslimsk skole i England lærer elevene at ikke-troende og kvinner skal drepes

ISTANBUL: Angrepet skal ha funnet sted på en nattklubb i den vestlige delen av Istanbul. Nattklubben skal være populær blant turister og vestlige kjendiser. (Foto: Daily Mail/Grafikk).

Han forteller videre at han ønsket å ta sitt eget liv etter angrep slik at han ikke ble tatt fange av politiet.

– Da jeg var tom for kuler så kastet jeg to eller tre sjokkgranater. Jeg puttet den tredje nære ansiktet mitt for å begå selvmord, men jeg døde ikke. Jeg overlevde, men jeg gikk inn på Reina for å dø.

Les mer: Australia: Politiet avverget muslimsk hat-angrep mot kristne under julen

Abdulgahdir avslutter med å legge til at han ikke angrer på sine handlinger.

– Jeg tok hevn.

Det rasistiske hatangrepet fant sted klokken 01.15 på nyttårsnatten og førte til at 39 mennesker mistet livet og 65 ble skadet i Ortaköy-nabolaget.

Om terroristen sitt ønske ble oppfylt kan ikke sies helt konkret, da de fleste som ble drept var statsborgere i Libanon, Jordan, Israel, Saudi-Arabia og Irak. 13 av de drepte var tyrkere, men det er ikke opplyst om de dreptes religiøse bakgrunn.

Relatert: