Islamsk prest beskyldt for å steine treåring til døde

NIGERIA. Den tiltalte mannen, her avbildet av politiet, med steinen han skal ha drept treåringen med.
NIGERIA

I Lagos er beboerne i et område kalt White Sand ryster over et brutalt drap.

En muslimsk geistlig, Kazeem Alimson, populært kjent som Alfa, skal ha betalt den 15 år gamle gutten Simon Kanu for å lokke til seg en tre år gammelt gutt og levere ham til den muslimske presten. Imamen skal ha tatt med barnet til en uferdig bygning der han, i et religiøst rituale, knuste barnets skalle med en stor stein.

15 åringen var til stede da treåringen, Chiagozie Okereke, ble drept. «Jeg gikk til stedet, og jeg så hvordan han drepte Chigozie. Han bandt ham opp og gjorde besvergelse før han traff ham med en stein tre ganger,» forteller han ifølge avisen The Guardian. «Han sa han ville drepe meg hvis jeg fortalte noen. Han viste meg også hans juju-kniv og sa at han ville bruke den til å drepe meg hvis jeg fortalte det til noen,» legger han til.

LAGOS, NIGERIA: Det brutale drapet på en tre år gammel gutt skal ha funnet sted i Lagos, Nigeria.

Den muslimske presten nekter for påstandene. «Jeg var i mitt hus og sov da jeg hørte folk rope. Da jeg kom ut så jeg noen politimenn og da jeg spurte ble jeg fortalt at de hadde funnet et dødt barn. Jeg gikk inn igjen, og 30 minutter senere kom politiet tilbake og arresterte meg. Jeg kjenner ikke gutten, og jeg har aldri snakket med ham,» sa han ifølge The Guardian. Det fikk 15-åringen til å avbryte: «Du lyver. Jeg så deg da du brukte stein til å treffe ham før han døde.»

Da The Guardian besøkte åstedet hadde hundrevis av beboere beleiret Akogun Street, der imamen bor. Politiet måtte gripe inn for å hindre lynsjing. En politi forteller at politiet arresterte den 15 år gamle gutten da de kom til åstedet. Han tilstod at han hadde lokket treåringen i en felle og levert ham til Alfa, som også ble arrestert.

«Han sa at de bandt ham i hånden og benet med røde klær og mens Alfa mumler besvergelser, steinet han den avdøde tre ganger før han døde,» sier politimannen til The Guardians reporter. Politiet hadde drevet søk etter gutten etter at moren meldte ham savnet.

Kommentarer

kommentarer