Islamister mistenkes for bombeangrepet mot Borussia Dortmund

UTENRIKS/TERROR

To islamister mistenkes for tirsdagens bombeangrep mot det tyske fotballaget Borussia Dortmunds spillerbuss. En spiller skal ha blitt skadet og måtte opereres. Tyske myndigheter betrakter hendelsen offisielt som et terrorangrep.

Ifølge den tyske avisen Die Welt så er de mistenkte en irakisk og en tysk statsborger, og begge oppgis å inngå i en «islamistisk krets».

Den ene av de mistenkte mennene ble pågrepet natt til onsdag av politiets innsatsstyrke. Attentatet betraktes nå offisielt som et terrorangrep, ifølge den føderale aktoren Frauke Köhler som har tatt over etterforskningen.

Til tross for dette har tyske myndigheter vært skeptiske til at det virkelig var islamister som sto bak attentatet. Det brevet som skal ha blitt etterlatt på plassen der bomben gikk av avviker nemlig for hvordan det pleier å se ut når islamister tar på seg ansvaret for terrorangrep.

Ordvalget er annerledes og brevet mangler IS- eller jihadistsymboler. Dessuten pleier terroristene å spille inn sine videofilmer der de tar på seg skylden, heller enn å legge igjen brev på attentatplassen.

Les også: Terror i England? Premier League-klubbene har fått advarsler om mulige terror-angrep

KNUSTE VINDUET: Bomben knuste og trykket inn glasset på spillerbussen. En spiller skal ha brukket håndleddet og fått glassplinter i armen. Det var flaks at det ikke gikk verre, uttalte påtalemyndighetene under pressekonferansen etter angrepet.

Kunne gått verre

De tre bombene som ble sprengt nær Borussia Dortmunds spillerbuss rundt kvart på syv på tirsdag kveld, var skarpe sprengladninger som antas å ha hatt en rekkevidde på over 100 meter.

De var fylt med metallbiter som ble spredt avgårde under eksplosjonen. En av disse metallbitene ble senere funnet inne i en av bussens hodestøtter.

– Vi kan være glade over at det ikke ble verre, sa Köhler under pressekonferansen.

RUTEN: Ifølge tysk politi skal bomben ha gått på veien mellom spillernes hotell og hjemmelagets arena, Signal Iduna Park.

Da bombene gikk av kastet spillerne seg ned på bussgulvet. En av dem, midtstopperen Marc Bartra, ble lettere skadet i armen og måtte opereres. Blant annet fikk han brudd i et ben i håndleddet og glassplinter i armen.

En politimann som eskorterte spillerbussen fikk hørsel- og sjokkskader.

Les også: Manchester United beskytter stadionet sitt mot muslimske terrorangrep

TYSKE MYNDIGHETER: Frauke Köhlr har ansvaret for etterforskningen av attentatet mot spillerbussen til Borussia Dortmund som hendte tirsdag kveld.

IS-medlem

Sky News og Reuters meldte i dag tidlig at man etterlyste et IS-medlem som skal ha vært involvert i angrepet mot spillerbussen.

IS-MEDLEM: Tyske myndigheter har utstedt en arrestordre på et IS-medlem som ankom Tyskland i januar i år. Irakeren mistenkes å ha forbindelse med attentatet mot spillerbussen. (Foto: Twitter).

Den 26-årige irakeren, omtalt som Abdul Beset A, skal ha kommet til Tyskland via Tyrkia i januar i år.

Han skal ha vært en lagfører for en kommandostyrke på 10 stykker som var involvert i kidnappinger, smugling, utpressing og drap.

Les også: Muslimsk fotballspiller nektet å håndhilse på kvinnelig reporter