Det var over 300 mennesker inne i lokalet på South Orange Avenue da gjerningsmannen begynte å skyte.

Vitner forteller om en kaotisk situasjon der noen valgte å kaste seg ned på gulvet, mens andre løp ut og bort fra nattklubben. «Kom dere ut og løp videre», skrev nattklubben Pulse på Facebook.

D
MUSLIMSK TERRORIST: Den muslimske mannen Omar Mateen drepte over 49 homofile mennesker under en massakre mot en bar for homoseksuelle og lesbiske i Orlando, USA. 53 personer skal også være skadet. Ifølge politiet skal Mateen ha vært godt forberedt før han gjennomførte den grufulle handlingen.

Les også: Muslimer drepte 31 og skadet 300 i terrorangrep i mot flyplass og T-bane i Belgia

Politisjef John Mina hos Orlando-politiet sa at gjerningsmannen hadde noe som mistenkes for å være en form for sprengladning.

– Klokken 02.02 hadde vi en politibetjent som var på jobb på nattklubben Pulse, som responderte på meldingene om skyting. Denne politibetjenten havnet i skuddveksling med gjerningsmannen, og det oppsto en gisselsituasjon. Flere politimenn rykket til nattklubben, og klokken 05.00 ble det bestemt at man måtte redde gisler. Vi ble kontaktet av minst 15 mennesker som gjemte seg på blant annet toalettene. Antiterrorteamet rykket så inn, og gjerningsmannen ble drept under en skuddveksling, sier han under pressekonferansen.

D
STØTTET IS: Omar Mateen skal ha sverget troskap til den muslimske terrorgruppen IS. Angrepet mot nattklubben sammenlignes med angrepet mot konsertarenaen Bataclan i Paris i januar hvor flere muslimske terrorister drepte 90 mennesker under en rockekonsert.

Les også: Syed Farook (28) og Tasfeen Malik (27) bak massakren i San Bernadino

Les også: FBI terror-ekspert: Flesteparten av moskeene i USA er endel av et «jihadistisk nettverk»

– Venninnen min sa at noen hadde begynt å skyte. Jeg trodde det bare var en del av sceneshowet. Helt til jeg så at det ble skutt med ordentlig ammunisjon, sier øyenvitnet Rosie Feba til avisen Orlando Sentinel.

– Vi etterforsker dette som et terrorangrep. Det gjør vi alltid når vi har titalls ofre. Om det er et lokalt eller internasjonalt forankret angrep, vil etterforskningen vise. I det arbeidet får vi hjelp fra FBI, sier en polititalsmann.

Les også: Muslim brukt som forbilde på vellykket integrering i Sverige – arrestert for terrorisme

Relatert: