Navnet står også sterkt i Oslos nabokommuner, men er ikke på topp på landsplan. I Storbritannia er bildet annerledes.

Les også: Nytt kjøpesenter i Oslo får muslimsk navn

Les også: Fatima, Ali og Muhammed – muslimske navn inn i den norske almanakken

Nå er Muhammed blitt det mest populære guttenavnet ikke bare i London, men i hele England og hele Wales, skriver Den Korte Avis

VIDEO: Tusenvis av muslimer samles i offentlige parker over hele Europa

Undersøkelsen som gjengis av Daily Mail er fra 2015, og navnet Muhammed er sannsynligvis enda mer populært i dag. Det har vokst i popularitet i flere år. I alt 7.361 barn født i 2015 ble kalt Muhammad i de forskjellige variasjonene av navnet, stavet på fjorten forskjellige måter, skriver Daily Mail.

På andre og tredje plass kommer tradisjonelle britiske navn som Oliver med 6.941 barn etterfulgt av Jack med 5.371. At navnet Muhammed er blitt så populært gjenspeiler sannsynligvis den økte innvandringen fra muslimske land og den økende befolkningsandelen i Storbritannia med muslimsk bakgrunn.

Les også: Storbritannias muslimske befolkning vil tredobles innen år 2050

I Danmark er situasjonen en helt annen. Der slår ikke Muhammed gjennom på samme måten som i England, Wales og i den norske hovedstaden. En undersøkelse fra 2016 viste at navnet på den muslimske profeten ikke engang figurerte på listen over de 50 mest populære guttenavnene, skriver Den Korte Avis.

Det mest populære navnet å kalle nyfødte gutter i Danmark var Noah, fulgt av Victor og Oliver, mens Sofia var det mest populært jentenavnet.