Igår ble den tidligere psykiateren i den amerikanske hæren, major Nidal Hasan (42), dømt til døden av en militærjury i delstaten Texas.

Det var i 2009 at psykiateren gikk amok inne på militærbasen Fort Hood og skjøt og drepte 13 personer, inkludert en gravid kvinne. 31 andre skal ha blitt skadet.

D
DREPTE 13: Major Nidal Hasan kaller seg «Allah’s kriger» og ønsker å være en martyr for islam. Han skjøt og drepte 13 av sine arbeidskolleger i 2013.

Som årsak til massedrapene skal Hasan ha sagt i avhør og under rettssaken at han er «Allah’s soldat» og at han fortjente å bli en martyr.

D
FIKK DØDSSTRAFF: Hasan ble igår dømt til dødsstraff av en militærdomstol.

Ifølge USA Today skal aktor i saken, Mike Mulligan, ha sagt følgende om Hasans selverklærte religiøst motiverte hatangrep:

– Disse morderske angrepene etterlot seg massive menneskelige tap: 13 døde, åtte enker og en enkemann. 12 mindreårige barn uten en far, 18 foreldre mistet sine barn. 30 soldater skadet. En sivil politimann. Deres tap, hver enkelt familie – så tragisk, vanskelig og forskjellig. For noen var døden umiddelbar. Så rask, så dødelig, de rakk ikke å flytte seg fra sin stol.

Mulligan påpekte imidlertid at de ikke ønsket å gjøre Hasan til en martyr for andre muslimer. Han var i rettens øyne kun en simpel forbryter. En morder. Hasan skal ha virket uberørt av dommen.

Hasan vil hvis straffen blir utført, være den første ansatte i det amerikanske militæret som har blitt henrettet siden 1961.

«Boston-bomberen» også i retten

Også en annen muslimsk terrorist, «Boston-bomberen» Dzhokhar Tsarnaev, (21), startet sin rettssak i Boston igår.

D
BARNEDRAPSMENN: De to tsjetsjenske brødrene drepte tre og skadet nesten 300 mennesker i Boston sentrum i 2013. En av de drepte var en åtte år gammel gutt.

Tsarnaev og hans bror, Tamerian (26) skal den 15. april 2013 ha utløst to bomber under det årlige maraton-løpet i Boston. Tre mennesker skal ha dødd og over 264 ble skadet. Vitner sier at de så at terroristene plasserte en av bombene rett bak en gruppe med barn. En av de drepte var en åtte år gammel gutt.

D
DREPT: Åtte år gamle Martin Richards ble bombet ihjel av de to muslimske brødrene.

De to skal også ha drept to andre personer etter bombeangrepet, inkludert en politimann. 16 politimenn skal ha blitt skadet under den siste skuddutvekslingen som førte til at storebror Tamerian Tsarnaev ble drept.

Under avhør skal Dzhokhar ha fortalt politiet at de hadde blitt radikalisert av islamsk ideologi og krigene som USA førte i Irak og Afghanistan. De to brødrene skal ha lært å lage bomber gjennom en nettside drevet av al-Qaida.

Dzhokhar Tsarnaev er siktet på 30 punkter, inkludert bruk av masseødeleggelsesvåpen og risikerer dødsstraff hvis han blir kjent skyldig.

Islamske fridager på offentlige skoler

Mens de to ovenstående rettssakene har opptatt amerikanske medier og ofrene for de muslimske terroristene leger sine sår, så har New York bestemt seg for å innføre to nye offisielle helligdager på sine offentlige skoler.

D
MANGFOLD: Borgermester Bill de Blasio gikk ut på sin Twitter-konto og annonserte de to nye muslimske helligdagene. (Foto: Twitter).

Det dreier seg om de muslimske helligdagene Eid al-Fitr og Eid al-Adha, som nå settes på timeplanen for 1.1 millioner barn USA’s største by.

Det var under et besøk på en barneskole at borgermesteren i New York, Bill de Blasio, kom med nyheten til alle byens skolebarn.

D
POPULÆR BLANT MUSLIMER: Borgermester Bill de Blasio er svært populær blant byens muslimer. Nå har han innført to muslimske helligdager hos byens offentlige skoler.

Barneskolen ligger imidlertid bare noen få kilometer fra en leilighet der to nylig terrorsiktede muslimer bor. De to skal ha planlagt å reise til Midtøsten for bli med i terrororgansiasjonen ISIS. De to ble arrestert sist uke, siktet for terroraktiviteter. Også en tredje mann som hjalp dem med å planlegge reisen skal ha blitt arrestert.

Noen skoler har imidlertid valgt å fjerne alle religiøse helligdager fra kalenderne sine og kun omtale dem som «fridager», som en reaksjon på innføringen av muslimske helligdager på skolekalenderen.

Ifølge en undersøkelse gjort av Columbia University skal rundt 10% av skolebarna i New York være muslimer.

Borgermesteren avsluttet sin pressekonferanse med å lese avgjørelsen om de nye islamske helligdagene på spansk.

Relatert:

– Nyheten norske medier glemte – islamist halshugget arbeidskollega i USA

– Kirke i USA utsatt for muslimske trusler

– Hvite elever nå i minoritet i amerikanske skoler

– Tidligere borgermester i New York: «19 av 20 mordere er ikke-hvite»

– Somaliere bak sex-slavehandel og groteske drap i USA

– George Soros finasierte raseopptøyene i USA