Innvandrerjente: «jeg tør ikke å bo her lenger»

DET NYE SVERIGE

Sist uke ble det arrangert en demonstrasjon i Malmø mot innvandrervolden i byen. Mange innvandrere deltok i demonstrasjonen, blant dem en ung innvandrerjente ved navn Malak Al-Hashhoush. - Vi jenter kan ikke være ute og spasere. Man er hjemme og ser på TV og så plutselig hører man en eksplosjon. Man våkner på natten. Det er forferdelig.

Malak Al-Hashhoush har bodd i den svært innvandrertette bydelen Rosengård i Malmø tidligere og har akkurat flyttet til en annen bydel, Kroksbäck. Men nå ønsker hun å flytte derfra.

– Vi jenter kan ikke være ute og spasere. Man er hjemme og ser på TV, plutselig hører man en eksplosjon. Man våkner på natten. Det er forferdelig.

– Vi planlegger å flytte igjen nå og finne et bedre område, selv om det er utenfor Malmö. Hun forteller til SVT at hennes yngste bror ikke lenger får lov til å gå ut alene.

En annen innvandrerjente, Mira Hourani, har bodd i Krocksbäck i hele sitt liv. Nå har hun flyttet, men hennes foreldre bor fremdeles der. Etter de siste granatangrepene, sammen med regelmessige bilbranner i nærområdet, merker hun at mennesker har blitt utrygge i sine egne hjem:

– Mennesker er lei seg og triste, de er urolig for sin og sine barns sikkerhet. Selv kjenner jeg at det er sørgelig å se denne utviklingen. Det var ikke slik da jeg var barn.

D
BOMBER OG SKUDD I 2015: Så langt har Malmø hatt en stor mengde med bombeangrep og skuddepisoder. (Faksmilie: Sydsvenskan.se).

En eldre innvandrerkvinne som deltok i demonstrasjonen forteller hvordan tyver brøt seg inn i leiligheten deres og mishandlet hennes mann som nylig hadde kommet hjem fra sykehuset etter en hjerneblødning.

– De stjal verdisaker fra mitt soverom, og når vi kom ut i gangen så mishandlet de min allerede handikappede mann.

– Det var forferdelig. Jeg kommer aldri til å glemme det. Jeg vil reiser herfra så fort det går. Jeg har bodd her i 25 år, men nå vil jeg ikke bo her lenger. Jeg orker ikke mer nå.

Gjengkrig på gatene

Malmø, som andre storbyer i Sverige, har opplevd en lavineartet eksplosjon i drap, gjengbråk, bombeangrep, gateran, angrep mot politi, ambulanser, brannvesen og religiøs intoleranse ovenfor kristne og jøder.

I begynnelsen av juni ble hele 27 innvandrere pågrepet for mordforsøk og grove våpenforbrytelser. Det skal i forbindelse med en pågående gjengkrig i byen ha blitt avfyrt titalls skudd i sentrum av byen med svært mange involverte.

D
NOK EN PERSON SKUTT I MALMØ: Politiet og ambulansetjenesten i Malmø har fulle dager. Innvandrergjenger og grupperinger med ikke-svensk bakgrunn møtes regelmessig til oppgjør på gater, torg eller restauranter i svenske storbyer.

Blant annet skal gjengene ha skutt på hverandre på gatene med maskingevær. Flere av skuddene skal ha truffet leiligheter og knust vinduer og inventar til uskyldige mennesker.

Frieord.no har tidligere skrevet om den spente situasjonen i Malmø:

Malmøpolitiet har beslagelagt 91 våpen under årets åtte første måneder. Antall skyteepisoder er 67, ned noe fra 2013 hvor man hadde 79 i den samme perioden. 19 personer har blitt skadet som følge av disse.

Nå forlenger politiet i byen «Operasjon Olivia» frem til mars 2015. Dette er byens særskilte satsing mot gjengvolden som har plaget byen det siste tiåret. I Operasjon Olivia fotfølger politiet rundt 80 personer med tilknytning til byens kriminelle miljø som bor i de mest innvandrertette områdene.

Et titalls av disse igjen anses å være ekstremt farlige, blant annet medlemmer av «M-falangen», en kriminell gruppe med medlemmer som i all hovedsak består av annengenerasjons innvandrere fra Balkan.

Relatert:

– Fire arabere kjørte på småbarnsmor og baby

– Innvandrere angrep politistasjon i Sverige

– Politimann forlatt av sine egne i Sverige

– Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

– Schenker-sjåfør fikk tennene utslått av innvandrere

– Steinkasting, trusler og vold stengte byggeplass

– Sverige, Nordens svar på Texas

– Syv personer skutt på ett døgn i Sverige

– Nyttårsfeiring i Sverige: skyting, knivran, angrep på politi og asylprotester

Kommentarer

kommentarer