Innvandrere angrep politistasjon i Sverige

Elleve personer, alle med ikke-etnisk svensk bakgrunn skal være pågrepet av svensk politi etter helgens opptøyer i drabantbyene Rågsved og Hagsätra. De elleve innvandrerne skal være mellom 16 og 19 år gamle.

Noen av tiltalene skal ifølge tingretten i Stockholm være grov mishandling, offentlig forstyrrelse og forsøk til mordbrann.

B4R-ncoIgAAwetgragsved-kravallerragsved-3ragsved-2ragsved-1

Maskerte ungdommer

Over tredve ungdommer skal ha vært involverte i opptøyene, alle maskerte.

Det hele skal ha startet rundt 21.30-tiden, i nærheten av Rågsvedsskolen der politiet var tilstede for å holde øye på en fest. Ved 21-tiden skal en gruppe ungdommer ha forsøkt å komme seg inn på festen. Det skal deretter ha utviklet seg til munnhuggeri mellom de nyankomne ungdommene og politiet på plassen, og kort tid etterpå begynte angrepene mot politiet.

Kastet brannbomber på politi og brannvesen

Under opptøyene skal et titalls biler ha blitt tent på, den lokale politistasjonen skal ha blitt angrepet og ramponert, og politi og brannvesen skal ha blitt angrepet med brannbomber og steiner.

– Man kastet brannbomber og steiner, eller molotovcocktailer er vel det korrekte navnet, man har satt et titalls biler i brann, brannvesenet har blitt angrepet slik at man har måttet flykte, fortalte politiets pressetalsmann, Kjell Lindgren, når han beskrev kaoset til Fria Tider.

Lokalbeboerne er redde

Tre lokale beboere, en av dem selv innvandrer, blir intervjuet. De er redde for utviklingen der de bor. De snakker også om innvandringspolitikken og hvordan den avgåtte statsministeren, Fredrik Reinfeldt, snakket så varmt om at det svenske samfunnet må «åpne sine hjerter» til de hundretusenvis av flyktningene som kommer til Sverige de neste årene.

– Vi kan jo ikke ta imot så alle, det finnes jo ikke nok leiligheter. Det finnes ingen jobber.

Relatert:

– Politimann forlatt av sine egne i Sverige

– Ambulanser krever militærutstyr for å jobbe i innvandrertette områder

– Schenker-sjåfør fikk tennene utslått av innvandrere

– Steinkasting, trusler og vold stengte byggeplass

– Sverige, Nordens svar på Texas

– Syv personer skutt på ett døgn i Sverige