Rett etter at hun fylte 12 år ble den svenske jenta Ida lurt med til somalierens leilighet i Sundsvall for å få tilbake noen intime bilder han hadde av henne, skriver Fria Tider.

På plass i leiligheten hans så rev Guled Haysow Mohamud av henne klærne slik at hennes jakke gikk istykker og gjennomførte deretter en brutal voldtekt på den forsvarsløse jenta.

Les også: 14 år gammel norsk jente brutalt gjengvoldtatt av afrikanere i Oslo

D
VOLDTEKTSMANN: Guled Haysow Mohamud voldtok den 12 år gamle svenske jenta slik at hun blødde fra underlivet. Mohamud fikk 22 dager samfunnstjeneste. Nå trakasseres jenta av venner og familie av Mohamud. De skal blant annet ha slått og sparket henne. (Foto: Fria Tider Grafik).

Da den 12-årige jenta forsøkte å gjøre motstand skal han ha slått henne i ansiktet og holdt en hånd over hennes munn under voldtekten.

– Svart pikk er dyrt, uttalte somalieren ved flere tilfeller under voldtekten, ifølge jenta da saken gikk for retten. Jenta skal ha blødd kraftig fra underlivet etter overgrepet.

Les også: 12 år gammel norsk jente antastet av mindreårige asylsøkere i Alta

I sommer ble Mohamud dømt til 180 timers samfunnstjeneste, noe som førte til opprør på sosialie medier.

For den nå 13 år gamle jenta har livet blitt et mareritt og hun sliter med senskadene av overgrepet både fysisk og psykisk.

Den lave dommen mot Mohamud ble unnskyldt fra retten sin side pga. somalierens lave alder og at han har “visse problemer med angst og søvnproblemer som han medisinerer mot ved behov”.

Les også: Afghaner (17) og tanzanianer (16) voldtok 15 år gammel norsk jente på hotellrom i Oslo

D
LAV DOM: Retten i Sverige valgte å gi Mohamud 180 timer med samfunnstjeneste etter at han brutalt hadde voldtatt den 12 år gamle jenta til hun blødde kraftig fra underlivet.

Les også: Somalier voldtok 12-årige Ida – fikk 22 dagers samfunnstjeneste

Trusler og mishandling

To somaliske brødre, som begge er Mohamuds venner, har sammen med andre familiemedlemmer satt i system å forfølge, true og mishandle den unge jenta, skriver Sundsvalls Tidning. De har ved en lang rekke anledninger angrepet Ida når de har møtt på henne på forskjellige steder.

Jenta forteller til avisen hvordan hun på skjærtorsdag støtte på familien på en bussholdeplass. Først ble hun slått til av den ene broren.

– Da kom den andre som har besøksforbud og jeg trodde han skulle hjelpe meg opp, men han ga meg i stedet et knyttneveslag over munnen. Så kom hans mor og jeg trodde de skulle stoppe, men hun sparket på meg, sier jenta til avisa.

Les også: Flyktningbarn dømt for grov gjengvoldtekt i Sverige

13-åringen måtte etter overfallet kjøres til sykehus med skader i bakhodet og flere løse tenner.

Somalierne skal også ha truet jenta med at hun skulle «få bank seks ganger».

På grunn av volden og trakasseringen var jenta hjemme fra skolen i tre måneder og måtte senere bytte skole. Men til tross for det så fortsatte angrepene mot henne.

Les også: 10 år gammel svensk jente voldtatt i skolegården av afrikanere – skolen la lokk på saken

VOLDTATT: 11 år gamle Ida skal ha blitt voldtatt vaginalt og slått i ansiktet og hodet under voldtekten. “Svart pikk er dyrt”, skal Guled Mohamud ha sagt flere ganger under voldtekten. (Foto: Illustrasjonsbilde).
VOLDTATT: 12 år gamle Ida skal ha blitt voldtatt vaginalt og slått i ansiktet og hodet under voldtekten. “Svart pikk er dyrt”, skal Guled Mohamud ha sagt flere ganger under voldtekten. Nå har venner og familie til Mohamud angrepet Ida på nytt og blant annet slått og sparket henne i ansiktet. Sosialtjenesten ønsker nå å flytte Ida og familien hennes vekk fra hjemstedet sitt. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Til og med jentas yngre bror har blitt utsatt for trakassering fra den somaliske familien. Vinduer har også blitt knust i leiligheten der jenta bor.

Sosialtjenesten har nå tilbudt familien å flytte til et fosterhjem eller vandrerhjem.

Les også: Asylinnvandrer mishandlet og urinerte på 7 år gammel jente i Sverige

Pappaen til jenta konstaterer at volden fortsetter på tross av at den mest aktive av de somaliske brødrene har fått besøksforbud mot 13-åringen.

Hun trenger å få sine rettigheter, sier han til avisa.

Ida heter egentlig noe annet.

Relatert: