DET HVITE HUS: Melania kutter i millionlønningene og tjenerne til Michelle Obama

Melania Trump omfavner en mer aktiv og offentlig hverdag som førstedame – men hun regjerer over betydelig færre ansatte og har kuttet utgiftene til skattebetalerne med nærmere en million dollar.

Ifølge amerikanske medier så skal Melania ha redusert antall tjenere og assistenter som var på den eksisterende lønningslisten fra hennes forgjenger, Michelle Obama.

Under sitt første år i Det hvite hus skal 16 mennesker alene ha jobbet for Michelle Obama, med en lønnsutgift på over 1.24 millioner dollar.

Dette året skal bare fire personer ha blitt igjen, som har ført til at lønnsutgiftene har falt til 486.7000 dollar.

Les også: Trump knuser Obama på alle fronter

KUTTER I KOSTNADENE: Melania Trump har kuttet nesten 70 prosent i utgiftene i forhold til sin forgjenger Michelle Obama. Dette inkluderer å redusere sin stab fra 16 til 4 personer.

Detaljene kom ut i Det hvite hus’ årlige rapport over ansatte, navn, stillinger og lønninger.

Ifølge en talskvinne for presidentfruen er dette en bevisst strategi fra presidentparet.

Som med alt hun gjør, så er det med vilje at hun har ansatt færre assistenter og vært mer opptatt av kvalitet enn kvantitet, sier kommunikasjonsdirektør Stephanie Grisham.

Det er viktig at hennes team passer godt sammen og at hun kan utføre alle sine oppgaver som førstedame. Hun ønsker også å være påpasselig og ansvarlig når det gjelder skattebetalernes penger.

Les mer: Obama-familien brukte over 100 millioner dollar på feriereiser

Selv om rapporten fra 2009 viste at Michelle Obama hadde 16 tjenere og assistenter, så skal hennes pressesekretær ha sagt at det totalt var 24 mennesker på lønningslisten. I følge en undersøkelse gjort av FactCheck.org så skal 24 personer som betjener førstedamen ha vært «rekord» i Det hvite hus’ historie.

Det kan faktisk være en rekord, men Hillary Clinton med sine 19 assistenter og Laura Bush før henne, med sine 18, var ikke langt bak, skrev FactCheck.org.

Michelle Obama hadde blant annet en direktør for politikk og prosjekter, en personlig assistent, en reiseassistent og en direktør for korrespondanse.

Melania Trump har uttalt at hun ikke kommer fra en politiker-familie og at hun dermed ikke føler behovet for en en større andel ansatte som hennes forgjengere hadde.

Men det er ikke bare førstedamen som har kuttet i  bruk og ansatte i Det hvite hus. Også hennes ektemann, president Donald Trump, har hele 110 færre ansatte under seg enn Barack Obama, noe som Forbes har regnet på vil spare skattebetalerne hele 22 millioner dollar.