Hvit politimann skutt i ansiktet i USA – afroamerikanere håner politiet

USA/VOLD

En politimann og tidligere krigsveteran som i 2012 ble hedret for sin innsats etter bombene i Boston marathon, ligger i kunstig koma og kjemper for sitt liv. Politimannen skal ha blitt skutt på kloss hold i ansiktet av en afroamerikansk mann under en trafikk-kontroll på fredag.

Det var under en rutinekontroll mot narkotikasalg i et belastet område at skyteepisoden inntraff.

Den mistenkte pistolmannen, Angelo West (41), skal ha hoppet ut av bilen sin på fredag kveld og begynt å skyte på politimennene og traff da offiser John Moynihan rett under hans høyre øye. En kvinne som oppholdt seg i området skal også ha blitt skutt i armen, ifølge politisjefen i Boston, William Evans.

D
SKJØT FOR Å DREPE: Angelo West skjøt en politimann i Boston i ansiktet fra kloss hold uten forvarsel. Politimannen ligger i kunstig koma på sykehus. Legene skal ha klart å operere ut kulen fra ansiktet hans. (Foto: Politiet).

Ifølge Evans skal den mistenkte ha begynt å skyte uten provokasjon.

Andre politimenn på stedet skal da ha skutt og drept den afroamerikanske mannen. Kvinnen som ble skutt i armen skal ha fått et kjøttsår, men var ved godt mot. Tre andre politimenn ble kjørt til sykehus med stress-relaterte problemer.

Langt kriminelt rulleblad

Politisjef Evans informerte om at den mistenkte skytteren, 41-årige Angelo West, hadde en lang kriminell løpebane med flere brudd på våpenloven. West skal ha blitt arrestert i 2001 etter å ha skutt mot politioffiserer når han skulle pågripes etter å ha solgt narkotika.

Evans uttalte at politiet som ble skutt på av West var endel av innsatsgruppen mot gjengkriminalitet som foretok kontroll av bilister i området. To andre personer som satt sammen med West i bilen vil kunne få siktelser mot seg.

390-boston2-0327

041323-3efe4374-d658-11e4-9d75-f3c954eb789d
ÅSTEDET: Denne bilen ble stoppet av politiet i en rutinekontroll. Inni skal tre personer ha sittet, inkludert Angelo West. West skal ha hoppet ut av bilen og begynt å skyte mot politiet. I tillegg til politimannen som ble skutt i ansiktet, skal en uskyldig forbipasserende kvinne ha blitt truffet i armen.

Høyt dekorert politimann og krigsveteran

Politioffiser John Moynihan (34), er med i politiets ungdomsgruppe mot kriminalitet og er en høyt dekorert krigsveteran.

Han er en tidligere Army Ranger som tjenestegjorde i Irak og ble invitert til Det hvite hus i mai ifjor, for å motta en fortjenestemedalje for godt politiarbeide. Moynihan mottok prisen for å ha vært en av politioffiserene i Boston som kom i en skyteduell med de muslimske terroristene som sprengte to bomber under Boston Marathon i april, 2013.

Moynihan hjalp trafikkpolitibetjent Richard Donohue, som ble skutt i benet og nesten blødde ihjel når politiet forsøkte å arrestere de muslimske terroristene Tamerlan og Dzhokhar Tsarnaev.

– Politioffiseren er i kritisk tilstand, men vi ber alle for ham og forhåpentligvis vil han klare seg, uttalte politisjef Evans.

– Hans familie er med ham, presten har vært her…så la oss be for ham.

Pastor Mark Scott fra Den sorte kirkelige alliansen i Stor-Boston uttalte på en pressekonferanse at angrepet på Moynihan lignet på et regelrett attentat og ba om ro i den hovedsaklig afroamerikanske delen av byen.

– Dette handler ikke om «sorte liv teller», sa Scott etter demonstrasjonene som kom som følge av skytingen.

– Dette handler om alle-livene-i-lokalsamfunnet-teller og det handler om politiet… som tar affære når lokalsamfunnet trenger det.

D
«BLACK LIVES MATTER»: Er slagordet som venstreekstremister tenkte ut for afroamerikanske demonstranter, etter at flere kriminelle mørkhudede skal ha mistet livet etter konfrontasjoner med politiet de siste årene. At mørkhudede dreper minst like mange politimenn er et ikke-tema for de venstreekstreme organisasjonene og den afroamerikanske befolkningen som står bak demonstrasjonene.

Afroamerikanere hånet politiet på åstedet

Afroamerikanere skal etter at Moynihan ble skutt ha konfrontert og hånet politiet som jobbet på stedet. En av demonstrantene skal ha instruert de andre demonstrantene til å «holde hendene opp!», med referanse til Michael Brown-skytingen ifjor, der en kriminell afroamerikansk mann ble skutt og drept etter å ha angrepet en politimann i tjeneste.

Her er en video hvor afroamerikanske innbyggere i området konfronterer og håner politiet på plassen:

Her er noen av Twitter-meldingene som kom etter at politimannen ble skutt:

D
D

D

Ingen norske medier har omtalt saken.

Relatert: