Hundretusenvis krever at George Soros blir klassifisert som terrorist

UTENRIKS

Over 100.000 mennesker krever nå at USAs president Donald Trump klassifiserer den amerikansk-ungarske finansmannen George Soros (87), som en terrorist. Det viser en offisiell underskriftsinnsamling på hjemmesiden til Det hvite hus.

Underskriftsinnsamlingen startet den 20. august  og har allerede passert 140.000 navn. Det er 40.000 flere enn som behøves for at president formelt må besvare begjæringen.

UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Over 140.000 mennesker har signert kampanjen, noe som betyr at den amerikanske presidenten må ta opp spørsmålet offentlig.

Innsamlingen har blitt kalt «Klassifiser George Soros som en terrorist og beslaglegg alle hans organisasjoner under RICO og NDAA-loven».

Initiativtakerne mener blant annet at Soros har skaffet seg en usunn innflytelse over det demokratiske partiet og store deler av den amerikanske regjeringen. De anser også at han bevisst har forsøkt å destabilisere USA gjennom å skape et antall organisasjoner som bruker terroristlignende metoder for å «ødelegge den amerikanske regjeringen».

Les også: George Soros finansierte raseopptøyene i USA

STØTTER ANTIDEMOKRATISKE KREFTER: Det har kommet frem at George Soros, gjennom organisasjoner som Open Society, har bidratt med millioner av dollar til terrorgrupper som AFA, Black Lives Matter og andre venstreekstreme organisasjoner som Expo i Sverige, opp gjennom årene. Disse har så igjen arrangert og stått bak opptøyer, overfall og vandalisme i stor skala i både USA og Europa.

De krever derfor at justisdepartementet «umiddelbart klassifiserer George Soros og alle han organisasjoner og medarbeidere som terrorister på amerikansk jord, og at hans personlige eiendeler og selskaper skal beslaglegges».

En lignende underskriftsinnsamling krevde nylig at AFA (Antifascistisk aksjon) skulle klassifiseres som en terrorgruppe. Den innsamlingen har fått inn 345.000 underskrifter.

Les også: Soros ber Europa ta opp milliardlån for å finansiere masseinnvandringen

Samarbeidet med nazister

George Soros ble født inn i en jødisk familie i Ungarn i 1930. Den internasjonale finansmannen er kjent for å ha samarbeidet med nazistene og har også innrømmet dette foran kamera på amerikansk TV. I et intervju sier han at han ikke angrer på sine handlinger, men at han gjorde det som krevdes for å overleve.

– Hadde det ikke vært meg, så ville noen andre ha tatt min plass, sier Soros til 60 Minutes.

I voksen alder er han mest kjent for å ha støttet såkalte fargerike revolusjoner i et større antall land, ved å finansiere motstandsbevegelsene mot de sittende regjeringene. Slike revolusjoner har Soros stått bak i land som Serbia, Georgia og Ukrania nylig.

Men George Soros har vært innblandet i mye annen ødeleggende virksomhet. Tidligere i år lanserte Ungarns regjering en kampanje med plakater som anklager ham for å oversvømme landet med innvandrere fra den tredje verden.

Soros slo tilbake og anklaget kampanjen for å være «antisemittisk», og for å føre tankene tilbake til «Europas mørkeste stunder».

Les også: Canadiske myndigheter samarbeider med George Soros om masseinnvandring

IKKE P OPULÆR: George Soros er født i Ungarn, men han er ikke spesielt populær i sitt hjemland. Nylig laget ungarske myndigheter en kampanje mot hans destruktive innvandringspolitikk. Soros kalte kampanjen antisemittisk, men dette ble avvist av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, under et nylig statsbesøk til Budapest.

Les også: Orban får besøk av Netanyahu – enige i kritikk av George Soros

George Soros har også forsøkt å manipulere politiske valg i Europa. Før valget i Sverige i 2014, ga hans stiftelse Open Society hundretusenvis av kroner til den venstreekstreme organisasjonen Expo. Meningen var å påvirke utgangen av riksdagsvalget og valget til Europaparlamentet det året.

Stipendet skulle ifølge lekkede dokumenter gå til å arrangere «utdannelsesleire» for medlemmer i ulike «antirasistiske organisasjoner». Pengene skulle brukes til å «trene venstreekstremistene frem til det kommende europeiske valget og senere riksdagsvalget i Sverige».

Selv lille Norge er på mangemilliardærens radar. I april ble det offentliggjort at norske skattebetalere via den norske regjeringen vil sende 340 millioner kroner til en stiftelse styrt av Soros i Polen. Soros har besøkt Norge ved to anledninger, i 2007 og 2011. Begge gangene ble det møter med sosialistiske partitopper og debatter med norske bedriftsledere.

Tilbake til Open Society, så har organisasjonen delt ut millioner av dollar til ulike europeiske organisasjoner innenfor rammen av stiftelsens prosjekt «Valg i Europa 2014», som arbeidet med å sponse ulike typer av venstreekstremister for å manipulere resultatene i de valgene som ble holdt i Europa det året.

Les også: Statsminister: «Europas eksistens er i fare»

SOROS UT! Demonstranter i Skopje i Makedonia viser sin avsky for finansmannens innblanding i deres politikk. (Foto: AFP).

Les mer: 12 politimenn skutt – 5 drept – ved Black Lives Matter-demonstrasjon

Open Society har også arbeidet med å kaste bensin på bålet under rasekonfliktene i USA. Blant annet har stiftelsen gitt 5.5 millioner kroner til den rasistiske terrororganisasjonen Black Lives Matter.

Soros skal også ha finansiert opptøyene under Occupy Wall Street i 2011, som kostet amerikanske skattebetalere millioner av dollar i hærverk, skader og opprydding av offentlige parker.

Det samme året skal Soros ha bedt Hillary Cinton, som da var amerikansk utenriksminister, om å legge seg i albansk innenrikspolitikk. Noe hun gjorde. Slik kan man gjøre når man har gitt 25 millioner dollar i ulike bidrag til Clinton-stiftelsen og det demokratiske partiet.

Les også: Storfinansen skjelver – Rotschild og Soros i strupen på Trump

Soros skal også ha vært den største enkelte bidragsyteren under presidentkampanjen til Hillary Clinton i 2016. Blant annet skal organisasjoner som støttes av mangemilliardæren ha busset inn tusenvis av falske velgere og demonstranter til ulike arrangement. Ikke sjelden utartet disse arrangementene seg til voldelige opptøyer med angrep på politiske motstandere og store politioppbud.

I 2015 åpnet Russland for et forbud mot organisasjoner styrt av George Soros.

Soros beregnes å ha en formue på tilsvarende hundrevis av milliarder av kroner og skal være verdens 35. rikeste mann. Pengene har han tjent i stor grad ved å spekulere i ulike valutaer, noe som førte til kriser i land som England, Sverige Russland, Thailand, Indonesia og Malaysia.

Den nylige underskriftskampanjen mot Soros i USA har vist at Soros’ ettermæle ikke nødvendigvis vil være av det positive slaget.