VIDEO: Her stopper den unge jenta butikktyvene

FINLAND/FLERKULTUR

Da to menn av afrikansk opprinnelse igjen besøkte butikken for å stjele fra en dagligvarebutikk i Böle utenfor Helsingfors, gikk det ikke riktig som de hadde tenkt seg. En kvinnelig ekspeditør grep dem på vei ut med tyvegodset - og slepte dem inn i butikken igjen.

Det var da de to mennene forsøkte å forlate butikken som den unge kvinnen stilte seg i døren og nektet å slippe dem ut.

Da en av mennene forsøkte å trenge seg forbi så sprayet ekspeditrisen ham med pepperspray, som er lovlig i Finland for den som har tillatelse.

Mannens kamerat forsøkte deretter å dra ham ut av butikken og hjelpe ham, men kvinnen dro ham og kameraten hans inn i butikken igjen og låste døren.

Finland butikkFinland butikk 3Finland butikk 2

Politiet og ambulansen ankom stedet kort tid etterpå.

Straffen for tyveriet er bøter, som i mange tilfeller aldri blir betalt. Butikksjef Saku Kytölä sier til lokalavisen Ilta Sanomat at det er dårlig at straffebøter i disse tilfellene ikke endres til fengsel.

– Det er en ganske idiotisk situasjon og regjeringen burde endre loven, sier Kytölä.

D
PEPPERSPRAY OG HÅNDJERN: Butikksjef Sau Kytölä viser frem de midlene de kan bruke hvis de opplever at noen stjeler fra butikken deres.

Det var Sau Kytölä selv som idag la opp klippet fra hendelsen på Youtube. Siden da har kvinnen i videoen blitt hyllet på sosiale medier i Finland for sin innsats.

– Samme sak skjer nå nesten hver dag. Folk kommer bare inne og stapper varer i lommene og forsvinner uten å betale. Men vi har en dyktig ung kvinne som heter Anna, som ikke aksepterer slikt og hun bestemte seg for å stoppe tyvene, sier Saku Kytölä.

Kommentarer

kommentarer