Gruppevoldtatt kvinne forsøkte å rømme – ble brent med sigarett

De brutale overgrepene mot kvinnen fant sted i hennes leilighet i juli 2016, skriver Fria Tider.

Hun lå og sov i sin egen seng da de to mennene dro av henne buksa og trusa, før de dro henne ned på gulvet. De holdt henne fast og voldtok den forsvarsløse kvinnen etter tur, skriver aktor i saken mot de to.

Etter gruppevoldtekten skal kvinnen ha forsøkt å komme seg ut av leiligheten, både gjennom vinduet og utgangsdøra. Den 22 år gamle afrikaneren skal da ha straffet henne ved å mishandle henne grovt. Han skal ha slått henne gjentatte ganger i ansiktet og brennmerket henne med en sigarett på låret.

I følge aktor så utnyttet de to mennene at kvinnen «på grunn av søvn og beruselse befant seg i en særlig utsatt situasjon».

Et av vitnene i saken er en nabo som hørte kvinnen rope «jeg vil ikke gjøre det» og som også observerte at kvinnen hastet vekk fra leiligheten etter hendelsen.

Kvinnen skal ha fått sår på knærne, blodutredelser på rompa, et rødt merke på hofta, kloremerke på ryggen og et blåmerke på venstre arm etter overgrepene. Etter overgrepene skal kvinnen ha vært plaget med smerter, brannsår på låret og blodutredelser på kinnene.

I følge aktor i saken, Pia Åsberg, skal kvinnen ha kommet i kontakt med de tiltalte mennene via en venn.

– De (kvinnen og mennene) kjente i utgangspunktet ikke hverandre før hendelsen, mulig at de kjente til hverandre, sier hun.

Den tiltalte 22 åringen har svensk statsborgerskap, men foreldrene hans kommer fra Somalia og Etiopia. Han kan derfor ikke utvises. 19-åringen har libanesisk statsborgerskap, men aktor krever ikke utvisning for mannen.