Grov gruppevoldtekt på Finlandsferje – alle de mistenkte er innvandrere

Svenske medier har vært ekstremt stille om bakgrunnen til de unge mennene som har vært pågrepet og siktet for en grov overfallsvoldtekt av en ung kvinne på M/S Galaxy, som går mellom Åbo og Stockholm.

Opprinnelig var åtte personer mistenkte i etterforskningen. Syv av dem skal ikke være født i Sverige og to av dem skal ikke være svenske statsborgere.

Til slutt satt politiet i Stockholm igjen med seks mistenkte.

  • Marko Tanackovic
  • Hywa Azemi
  • Milic Zoran
  • Raage Janaal Weli
  • Divin Nkurunziza
  • Sharmarke Mohamud Mohamed

Alle de seks siktede skal ha ikke-svensk bakgrunn. De skal være blant de pågrepne da ferjen la inn til kai i Stockholm på torsdag morgen sist uke.

Mennene skal være i 18 og 19-års alderen og ha bakgrunn fra Midtøsten, Afrika og Balkan.

De skal være siktet for grov voldtekt og medhjelp til grov voldtekt.

To av de siktede skal i tillegg til siktelsen for voldtekten være mistenkte i en mordsak i Stockholm.

Den svenske avisen Aftonbladet skal før avgang ha vært på kaiområdet for å lage en reportasje om fyll og vold i forbindelse med skoleavslutninger på finskeferjene. Det avisen ikke fikk med seg var at to av de som ble intervjuet i innslaget nå altså sitter siktet for gruppevoldtekten.

Saken har ikke fått noen oppmerksomhet i norske medier.

D
SIKTET FOR VOLDTEKT: Den svenske avisen Aftonbladet visste ikke at de hadde fått to av de siktede for den grove overfallsvoldteken på film før avgang. «Vi skal fucka ur», sa de to til journalisten og lo. Begge to er innvandrere. (Foto: Fria Tider/Aftonbladet).

Gruppevoldtekten på M/S Galaxy kommer bare litt over ett år etter at en lignende hendelse skjedde på en annen Finlandsferje.

Det ble stort oppstyr i media og på alternative medier da både svenske og norske medier omtalte de pågrepne i saken som «svenske menn», da det i virkeligheten dreide seg om menn med somalisk og irakisk bakgrunn.

D
SVENSKE OG NORSKE MEDIER: Ifjor ble en kvinne gruppevoldtatt på en ferje mellom Finland og Sverige av somaliere og irakere. I svenske og norske medier ble mennene omtalt som «svenske menn».

Relatert: