Avisen kontaktet sosialarbeidere, politiet og eksperter om temaet og fant at unge halliker, hvor de fleste hadde bakgrunn fra Marokko, tyrkere, De nederlandske antillene og romfolket, tjente store penger og fikk makt og innflytelse i lokalsamfunnet gjennom utnyttelsen av jenter og kvinner.

Les også: «Lett bytte» – Ny bok om hvordan muslimer og britiske myndigheter skjulte seksuelle overgrep mot barn i flere tiår

Floor’t Sas, en psykolog som jobber med ofrene, forteller at sosiale medier brukes for å utpresse jentene. Ifølge Sas så tar migrantene bilder og film av de nederlandske jentene mens de har sex med dem, for deretter å bruke bildene som pressmiddel for å få penger fra dem eller tvinge dem ut i prostitusjon.

Jentene lures ofte ut med lovnader om fester, alkohol og narkotiske stoffer og får sitte på i dyre biler fra og til skolen. Ikke sjelden får de også gaver som parfymer og smykker av mennene i begynnelsen, men det går fort over i at jentene må gi noe tilbake til mennene. Det er alltid sex.

Les også: BBC-serie tar for seg de massive rasistiske og muslimske overgrepsgjengene i England

INNVANDRERE: I både Storbritannia og Nederland forteller politiet og sosialarbeiderne, samt avsløringer fra media at alle som er involvert i misbruket av mindreårige jenter – såkalt «grooming» – hvor jentene blir gruppevoldtatt, solgt som slaver og gjort avhengige av narkotiske stoffer/selger stoff, kommer fra muslimske land. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Les også: Muslimer: «Alt hvite jenter er gode for er sex – de er bare luddere»

Innvandrerne kan tjene så mye som 800 euro per dag per jente. Summene kommer raskt opp i titalls millioner euro årlig for gjengene.

Marijke van Overveld som jobber som politi mot disse miljøene forteller:

Vi snakker om nesten 1.400 ofre årlig. Prosessen med å forføre og utpresse jentene har blitt kortet ned fra måneder til to uker eller enda kortere.

Les mer: Pakistanere dømt til 168 år i fengsel for seksuelle overgrep av mindreårigie jenter i England

Men det hele er bare en del av større organiserte kriminelle utenlandske nettverk som har fått etablere seg i Europa.

Dette er ekte kriminelle og disse hallikene er i mange tilfeller en del av et større nettverk som også er involvert i narkotika- og våpensmugling. Dette er hardbarkede kriminelle som ofte bruker det mørke nettet for å gjennomføre kriminaliteten, sier Carolien van den Honert, ved Humanita ESSM, et senter som spesialiserer seg på denne type kriminalitet.

Les også: Grooming – kunne noe lignende skje i Norge? Det har allerede skjedd

Mens dusinvis av grove grooming-saker har fått fokus i Storbritannia, så har det samme altså skjedd i Nederland. Som i Storbritannia, så har de fleste overgrepsmennene ikke-vestlig og muslimsk bakgrunn.

Les mer: ENGLAND –  Myndighetene fortalte foreldrene til voldtatt 13-åring at de ikke kunne anlegge sak da jenta hadde «samtykket» til sex

Der har man avslørt at både politimyndigheter, sosialarbeiderne og lokale medier visste om hva som skjedde, men valgte å holde stille av frykt for å bli stemplet som rasister. I mange tilfeller valgte man istedenfor å angripe jentene og true dem til taushet.

Les mer: Skjulte massive muslimske overgrep for å ikke miste stemmer blant innvandrerbefokningen

Såvidt Frieord har fått med seg, så har ingen norske medier valgt å skrive om avsløringene av misbruket av de tusenvis av jentene i Nederland.

Relaterte saker: