De enorme pengesummene har blitt overført via Soros sin internasjonale stiftelse «Open Society», til dusinvis av grupper som organiserte demonstrasjonene i USA i slutten av 2014.

D
OVER HELE USA: Open Society organiserte møter og marsjer over hele USA etter at Michael Brown ble skutt og drept av politiet. Det hele ble finansiert av mangemilliardæren Soros. (Foto: Open Society).

Protestene ble startet i november etter at en politimann ble frifunnet for å ha skutt og drept den afroamerikanske ransmannen Michael Brown i Ferguson, Missouri, i august 2014. Protestenene utviklet seg raskt til voldsomme opptøyer, mordbranner og vandalisme.

D
LOKALE DEMONSTRANTER, FERGUSON, 2014: Opptøyer, vandalisme, ran og mordbrann ble utført av innbyggerne i Ferguson etter at 18-årige Michael Brown ble skutt og drept etter å ha angrepet en politimann.

Open Society skal ifølge Washington Times blant annet ha betalt for å busse inn profesjonelle venstreaktivister fra New York og Washington til Ferguson for å skape ytterligere uro og hisse opp lokalbefolkningen.

D
PROFESJONELL DEMONSTRANTER: Her ser vi tydelig demonstranter som har på seg munnbeskyttelse og holder opp profesjonelt lagede skilt som blir delt ut før marsjene og demonstrasjonene starter. Bak det hele står organisasjoner som «Open Society» og finansmannen Georoge Soros, som skal ha støttet det hele med rundt en kvart milliard kroner.
D
PALESTINA OG FERGUSON: Demonstrasjonene var klart politiske og hadde typisk venstrorienterte slagord og paroler. George Soros sto bak store deler av finansierengen av bannere, t-skjorter, plakater og tilogmed bussing av demonstranter fra andre byer til demonstrasjoner. Disse skal også ha fått betalt for å møte opp.

Samtidig skal George Soros sin stiftelse ha bestilt «forskning» om politiets påståtte overvold fra ulike venstreorienterte tenketanker – materiale som etterpå ble spredt via medier, som milliardærens eget blad «Colorlines».

Ifølge Washington Times skal 84-åringens ulike organisasjoner ha manipulert informasjon på sosiale medier for å få det til å se ut som om protestene hadde sterkere støtte blant allmennheten enn de i virkeligheten hadde.

Hundrevis av betalte studenter og politiske aktivister skal i månedsvis ha sittet på blant annet Facebook og Twitter og vært aktive i kommentarfelt, slik at den «riktige» versjonen av hendelsen i Ferguson var i mediebildet. Også norske medier kastet seg på disse propaganda-aksjonene.

Lederen for Open Society forsvarer seg i Washington Times gjennom å hevde at det dreide seg om helt «spontane» demonstrasjoner og at stiftelsen ikke har utøvd noen direkte kontroll over de sponsede organisasjonenes virksomhet.

Valutaspekulasjon

George Soros skal ha tjent sin formue på hundrevis av milliarder av kroner gjennom å spekulere i ulike nasjoners valutaer – en oppførsel som blant annet ble en avgjørende årsak til finanskrisen i Europa på begynnelsen av 1990-tallet.

Han skal også ha vært en av hovedmennene bak svekkelsen av det britiske pundet i 1992, som førte til Bank of England måtte trekke pundet fra valutamarkedet. For dette fikk han betegnelsen «The man who broke the Bank of England». Soros skal ha tjent over 8 milliarder kroner bare på denne spekulasjonen alene.

D
ANGREP DET BRITISKE PUNDET: George Soros var med på senke det britiske pundet på 90-tallet gjennom valuta-spekulasjon. (Foto: Britiske aviser etter skandalen).

George Soros skal ha gjort dette med andre land sine valuater også, blant annet Malaysias ringgit. Han har gjennom årene blitt dømt for økonomisk kriminalitet i Frankrike og Ungarn, og fått bøter på titalls millioner av kroner. Men det har vært verdt det for den ungarsk-fødte businessmannen, for han ligger på 22. plass over verdens rikeste mennesker, ifølge Forbes Magazine.

ÅPENT SAMFUNN: George Soros ønsker seg en grensefri verden, der de rike og mektige kan styre og der de "lukkede" nasjonene har mistet selvstyreretten og makten over sin egen fremtid.
ÅPENT SAMFUNN: George Soros ønsker seg en grensefri verden, der de rike og mektige kan styre og der de «lukkede» nasjonene har mistet selvstyreretten og makten over sin egen fremtid.

Parallellt med finansspekulasjonene skal altså 84-åringen ha finansiert en lang rekke samfunnsnedbrytende internasjonale organisasjoner og bevegelser. Blant annet via Open Society, som fremfor alt er innrettet på å spre kulturmarxistiske ideer i Øst-Europa.

Hans donasjoner og gavmildhet har i all hovedsak blitt plassert i venstresiden i politikken. Dette inkluderer universiteter og grasrotbevegelser med venstreorienterte idegrunnlag og har sørget for å beskytte ham mot negativ omtale i mainstream og statsstøttete medier, som er en del av denne politiske sfæren.

Det finnes også en inngående og avslørende artikkel om Soros sin involvering med raseprotestene i Ferguson hos den britiske storavisen Daily Mail.

For de som har litt tid og er interesserte i temaet så legger vi ut en nesten 2 timer lang video fra Fox News, hvor programleder Glenn Beck tar for seg George Soros eksklusivt og hans påvirkningskraft og makt i USA.

(Vi presiserer at vi ikke på noen måte støtter eller er enige politisk med alle våre kilder og lenker som vi bruker i våre nyhetssaker, men de kan allikevel ha en viss informasjonsverdi som vi føler trumfer de eventuelle kritikker som måtte rettes mot dem – derav vårt motto, en friere nyhetshverdag, der vi lar våre lesere selv gjøre seg opp en mening utifra den informasjonen som presenteres).

Vi ber om saklighet og å følge debattreglene. Useriøse og hetsende innlegg vil bli moderert/slettet.

Relatert:

33 svar til “George Soros finansierte raseopptøyene i USA”

  1. Det vil jo forundre meg stort om ikke USA har lover som skal forhindre oppvigleri, fiendtlige, handlinger mot landet, og finansiering av terrorisme.
    Mannen må jo straffes så det svir!

Det er stengt for kommentarer.