Geert Wilders: «Klokken har passert fem på tolv»

«Europas kultur er i ferd med å raseres. Det er ikke lenger fem på tolv, eller to minutter på tolv, det er nesten morgen,» sier han til den nederlandske avisen The Telegraaf. Han har ikke noe positiv å si om politikere fra andre partier, som i årevis har holdt dørene åpne for muslimsk innvandring, men som nå påstår de vil stramme inn, som eksempelvis det kristeligdemokratiske partiet i Nederland:

«Det er som en bankraner som tjue år etter bankranet har brukt opp alle pengene og ber om unnskyldning for å ha gjort det. Kristeligdemokratene har hatt makt i Nederland i 50 år,» sier han.

Islam er kjernen i problemet, ikke bare de radikale. I dag er hele kontinentet på hitlisten, sier partilederen i et annet ferskt intervju med den israelske avisen Israel Hayom. «Europa må kjempe for sin eksistens mot islamiseringen», sier han, og legger til «Det verste har vi fortsatt i vente».

På spørsmål om Europa er i en krigstilstand svarer han ja: «Åpenbart er vi det. Krig har blitt erklært for lenge siden, for 1400 år siden. Tidligere lyktes vi å kjempe tilbake. Dessverre har vi i de siste årene opplevd mange terrorangrep. Roten til problemet er islamiseringen av vesten. Det er ingen mulighet for islam til å integrere seg, og målet har alltid vært å dominere. Det eneste målet er å angripe vår livsstil og vår eksistens. Elitene har tolerert dette, og nå er vi ikke bare i en krig, vi sliter også med overlevelse. Israel kjenner dette problemet veldig bra. Vi kjemper også for vår eksistens.»