Fredsmøter med Kim-Jong Un og styrking av Europabørsen – Trumps seiersrekke fortsetter

President Trump kan mulig bli innehaver av Nobels fredspris hvis møtet med Kim-Jong Un blir en suksess. Det vil gjøre USAs 45. president historisk, ettersom ingen amerikansk president har lykkes med noe lignende. Det vil overskygge president Barack Obamas nobelpris, som under sin presidentperiode solgte uranium til Russland og ga milliarder av dollar til diktator-staten Iran, som også bygger atomvåpen.

Selv den svært Obama- og Hillary-vennlige nyhetskanalen CNN har innrømmet at en atomavtale med Nord-Korea vil bli historisk:

– Om Trump kan løse dette problemet, så skulle det gjøre ham til en fantastisk president. Det finnes ingen vei rundt det, det er virkeligheten, sier CNN i et innslag.

Det går også svært bra for Trumps Amerika på arbeidsmarkedet. På fredag kom en ny jobbrapport som viser at antallet sysselsatte i USA har økt med 313.000 personer i februar, til tross for at forventningene lå på 200.000. Arbeidsløsheten ligger nå på 4.1 prosent, og blant afroamerikanere på 6.9 prosent.

Arbeidsløsheten til sorte og latinamerikanere er også historisk lav.

Dessuten har 800.000 mennesker kommet tilbake inn på arbeidsmarkedet, noe som er det høyeste tallet på 35 år.

Jobbrapporten førte til at nesten alle europeiske børser klatret på fredag.

JOBB!, JOBB!, JOBB!, skriver presidenten på sin Twitter-profil.

Samtidig står Donald Trumps foreslåtte importtoll fremdeles i fokus. I Norge falt Hydro-aksjen etter Trumps varsel om toll på stål og aliminium. Det er allikevel muligheter og håp for at Norge kan forhandle seg til en god handelsavtale med USA.

EU på sin side har truet USA med toll på amerikanske varer.