Fotballspiller nektet å håndhilse på kvinnelig reporter

En spiller fra FC Utrecht skal etter kampen mot FC Twente ha nektet å håndhilse på en reporter fra TV-kanalen FOX. Ifølge spilleren har dette noe å gjøre med hans tro.

Den 25 år gamle angriperen Nacer Barazite, skåret det tredje målet til FC Utrecht, men det er ikke målet hans som idag er i nyhetene i treskolandet.

TV-kanalen FOX sendte direkte fra kampen og etter kampen skal spilleren ha blitt intervjuet av den kvinnelige reporteren Helene Hendriks. Etter intervjuet skal reporteren ha villet takke for intervjuet, men kommenterte istedenfor; «åja, du håndhilser ikke«. (Video kan sees i denne lenken).

D
KVINNELIG FOTBALL-REPORTER: Den kvinnelige fotball-reporteren Helene Hendriks skal ha kommentert på direktesendt TV at Nacer Barazite, som er muslim, ikke håndhilser på kvinner.

I ettertid skal reporteren ha Twitret at hun ikke har noe imot spillere som ikke ønsker å håndhilse på henne. Denne tweeten ble imidlertid fjernet senere på kvelden, og Hendriks skal da ha skrevet at noen hadde stjålet mobilen hennes og skrevet den meldingen.

Idag er Twitter og Facebook i Nederland i full fyr over hendelsen som ble sett av mange TV-seere.

På sosiale medier kommenteres det at fotballspillere er rollemodeller og forbilder og at det er en farlig trend hvis de nekter å håndhilse på kvinner, da dette kan gi dårlige signaler til barn og unge om at dette er en akseptabel oppførsel.

Andre igjen påpeker at denne religiøse tradisjonen setter kvinnekampen tilbake hundrevis av år.

Relatert:

– Fotballtrener: «begynner å bli lei flerkulturell fotball»

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– VG-journalist: De norske håndballjentene er for hvite

 – Mulig massevoldtekt på Norway Cup

– Asylsøkere angrep dommeren under fotballturnering

– 11.5 millioner kroner til flerkulturell idrett

– 11-årig norsk gutt utsatt for rasisme og banket opp i idrettshall