De politianmeldte innleggene ble publisert på Facebook-gruppen «Stå upp för Sverige» i april, 2017.

Aktor Katarina Bergström valgte å gå videre med å tiltale den 74-årige kvinnen.

Les også: 55-åring skrev at muslimer begår voldtekter – dømt i svensk rett

ALVORLIG: Aktor hos Stockholm tingrett, Katarina Bergström, sørget for at den 74-årige pensjonisten ble dømt. (Foto: Ulla Öhman).

Ifølge siktelsen skrev 74-årigen blant annet: «Hvorfor reiser ikke disse individene hjem til Afrika igjen» og «avarter av jungel-innfødte». Dette som en kommentar til artikler om kriminelle afrikanere i Sverige.

Den 74-årige kvinnen nektet for å ha skrevet innleggene, men innrømmet at hun var medlem av gruppen «Stå upp för Sverige» under rettssaken.

Stockholm tingrett skrev følgende før dommen falt mot kvinnen:

Gjennom aktors faktiske bevis sammen med den omstendighetene at den tiltalte har tilhørt Facebook-gruppen «Stå upp för Sverige», der det av de fremlagte utskriftene har kunnet leses, at innleggene i stor grad har vært mer eller mindre negativt innstilte til muslimer og innvandring, finner tingretten det sannsynlig at den tiltalte har skrevet de i siktelsen aktuelle innleggene.

– Forbrytelsen er ikke å anses som alvorlig, fortsetter dommeren, Thomas Wallèn, og dømmer den 74-årige kvinnen til betinget fengsel og dagsbøter for meningsforbrytelsen «Hets mot folkgrupp» (Rasismeparagrafen i Norge, red. anm.)

Les også: Sverige – 70-åring kalte innvandrere aper på Facebook – dømt i svensk rett

FACEBOOK-GRUPPE: Det var i denne Facebook-gruppen at kvinnen kom med de kriminelle ytringene. (Foto: Facebook).

Dommeren bedømmer at den aktuelle meningsforbrytelsen «ikke utløser en fengselsstraff».