Flyktninger sex-trakasserer skolejenter – venter utenfor ungdomskolen på jentene

VÅRBOSKOLAN. Svenske jenter ned i 12-års alderen opplever at eldre innvandrermenn tar bilder av dem, slenger seksuelle kommentarer etter dem og antaster dem i og etter skoletid.
SVERIGE

Jenter i 12-15-års alderen på en ungdomsskole i Malmø er livredde etter at over hundre flyktninger har begynt på skolen deres. Noen av flyktningene er betydelig eldre og nærmer seg 20-årene. Det rapporteres at skolejentene har blitt sex-trakassert og flere av dem er redde for å gå ut hjemmefra.

På Vårboskolan i bydelen Arlöv i Malmø går svenske elever i alderen 12 til 15 år. Kommunen har bestemt å flytte introduksjonsprogrammet for flyktninger til skolen og voksne innvandrere opp til 20-års alderen går nå på skolen, sammen med barn og ungdommer, skriver Fria Tider.

Bare i løpet av høsten har det kommet inn seks anmeldelser på skolen fra jenter som blant annet har blitt antastet i matkøen. Situasjonen er derimot verst etter skoletid. Skolen opplyser at jentene føler seg forfulgt av menn i «slutten av tenårene».

Les også: 10 år gamle svenske skolejenter overfalt og voldtatt på skolen

Fjorten år gamle Emilie forteller til avisa Sydsvenskan at en person i slutten av tenårene truet henne og sa at «jeg skal være med deg hjem, eller så skal du få se hva som kommer til å skje». Innvandreren skal deretter har trykt ansiktet sitt mot hennes. Jenta forteller også at «i friminuttene står de utenfor skolen og følger etter oss».

Emilias venninne, Nora, er enig og sier til avisa at hun «ikke vil gå i klassene lenger». Mammaen til en av jentene på skolen forteller at datteren hennes er veldig redd og at hun har persiennene nede foran vinduene hjemme hele tiden.

Siden i sommer har antallet nyankomne innvandrere i introduksjonsprogrammet på skolen økt fra noen titalls til over hundre. De fleste er gutter eller menn, noe som ifølge utdanningssjefen i kommunen, Anders Öhlin, har ført til problemer med «balansen» mellom gutter og jenter.

– En del av de yngste jentene som bare er 13 år synes det er vanskelig, sier Öhlin til Sydsvenskan.

Les også: UDI har satt inn vakter for å beskytte hestejenter mot asylsøkere

Norge

Også i Norge blir voksne flyktninger plassert på ungdomsskoler.

I Røyken kommune i Buskerud har kommunen startet opp introduksjonsprogram for innvandrere på den splitter nye ungdomsskolen på Spikkestad. 65 voksne, halvparten av dem flyktninger, skal gå på ungdomsskolen opplyser Røyken og Hurum avis.

Les også: Skoleelever må dele leirskole med asylsøkere i Hurdal