Kvinnen hadde vært ute på byen og var kraftig beruset da hun ble med en av gjerningsmennene, som hun kjente fra før, hjem til hans leilighet i Skelleftehamn. Mannen hevder han er 19 år og kom til Sverige fra Afghanistan som såkalt enslig mindreårig asylsøker, melder Fria Tider.

Kvinnen sovnet i leiligheten til afghaneren og hun våknet av at han voldtok henne. Mens hun var svært forkommen skal de fire flyktningene så ha voldtatt henne på tur.

Flyktet med store smerter

Når kvinnen kom til seg selv igjen skal hun ha flyktet fra leiligheten og tatt kontakt med politiet, som tok henne med til sykehuset. Hun hadde da smerter mellom beina og blødde fra underlivet. Hun har i avhør fortalt at hun, som resultat av voldtekten, har mistet livslysten og at hun har store problemer med å stole på mennesker.

Saken har vært oppe to ganger tidligere, men etterforskningen har blitt henlagt på grunn av manglende bevis. Nå har derimot tingretten dømt tre av gjerningsmennene for grov voldtekt og en av dem for forsøk til grov voldtekt. Straffen strekker seg fra tre måneder i fengsel til såkalt ungdomsvern.

Retten konstaterer at kvinnen befant seg i en «svært utsatt situasjon» på grunn av beruselse og at hun var alene i leiligheten med fremmede menn.

Slipper utvisning

Aktor hadde lagt ned påstand om at den 19 år gamle afghaneren som ble dømt for forsøk til grov voldtekt skulle utvises fra Sverige. Det gikk derimot ikke tingretten med på. Afghaneren ble ikke dømt for fullbyrdet voldtekt da han hadde et potensproblem.

Retten konkluderer med at han ikke skal utvises siden han kom til Sverige som mindreårig ensom asylsøker og at han fylte 18 år rett før ugjerningen fant sted.

De fire dømmes også til sammen å betale 140.000 kroner i erstatning til kvinnen.