I en undersøkelse ble endel av deltakerne spurt om hva de synes om Trumps forslag om å nekte muslimer adgang til USA og de andre deltakerne fikk det nøyaktig samme spørsmålet uten at Trump ble koblet til forslaget. Det viste seg at da Trumps navn ble tatt bort så økte støtten til forslaget, skriver Avpixlat.

Les også: Donald Trump lover å utvise alle illegale innvandrere i USA

50 prosent av amerikanerne støtter Trumps forslag om å forby muslimer innreise til USA. 46 prosent er imot. Støtten til forbudet mot muslimer øker derimot når Trumps navn tas bort fra forslaget – 55 prosent støtter da forslaget, mens 40 prosent er imot.

Forskjellen er størst blant demokrater. 45 prosent av de demokratiske velgerne støtter et forbud så lenge forslaget ikke kobles til Donald Trump. Så fort Trumps navn kommer inn i undersøkelsen er det kun 25 prosent av demokratene som støtter forslaget.

Les også: Triumf for Trump

De republikanske velgerne er mer konsekvente. 71 prosent støtter forslaget da det assosieres med Trump, mens 72 prosent støtter det uten at Trump sitt navn blir nevnt.

Donald Trump har fortsatt et stort forsprang på sine republikanske motkandidater. På den siste meningsmålingen fikk Trump 39 prosent oppslutning av de republikanske velgerne. Støtten til Trump økte med hele 11 prosent etter hans forslag om å stoppe muslimsk innvandring til USA.

Ted Cruz har også uttrykt en tøffere linje i innvandrings- og flyktning-politikken. Han ligger nå på andre plass med 18 prosent. Marco Rubio på tredje plass ønsker å stramme inn innvandringspolitikken kraftig og ligger på 11 prosents oppslutning. De andre kandidatene, blant annet Jeb Bush, ligger rundt og under 10 prosents oppslutning.