Flerkulturell nyhetsrunde, onsdag 29. oktober, 2014

NYTT SEGMENT: Det flerkulturelle samfunnet er utelukkende positivt hvis vi skal høre på media, skolevesen og myndigheter. Men finnes det en annen side? Vi undersøker saken i vår nye spalte, "en flerkulturell nyhetsrunde".
FLERKULTUR

Det skjer mye der ute i den store verden, og noen ganger kommer det mange nyhetssaker på kort tid som vi ønsker å dele med våre lesere. Vi på Frieord.no vil derfor med jevne mellomrom samle disse på ett sted, under tittelen "en flerkulturell nyhetsrunde". God lesing!

60 prosent av de innsatte i franske fengsler er muslimer

SVÆRT OVERREPRESENTERT: Muslimer utgjør over 60 prosent av alle innsatte i franske fengsler, selv om de "kun" utgjør 8-10 prosent av befolkningen. (Foto: Alexandra Avakian)
SVÆRT OVERREPRESENTERT: Muslimer utgjør over 60 prosent av alle innsatte i franske fengsler, selv om de «kun» utgjør 8-10 prosent av befolkningen. (Foto: Alexandra Avakian)

Frankrike.  I en nylig publisert rapport om muslimsk radikalisering i fengslene rystes nå Frankrike. Rapportern viser at ca. 60 prosent av de innsatte i landets fengsler har muslimsk bakgrunn, samt at mange innsatte lokkes av radikal og voldelig islamisme.

Det antas at det finnes ca. 5-6 millioner muslimer i Frankrike, noe som tilsvarer 8-10 prosent av befolkningen. Men i franske fengsler er muslimer ekstremt overrepresenterte. Antallet innsatte med muslimsk bakgrunn antas å være ca. 40.000, noe som tilsvarer omtrent 60 prosent av den totalte fengselspopulasjonen i landet.

Dette avsløres i en aktuell rapport som har blitt satt sammen under ledelse av Guillaume Larrive, lederen for kriminalitetsomsorgen i landet.

Den aktuelle rapporten, som oversatt har tittelen «For en omfattende antiradikalisering av fengslene», viser ikke bare at muslimer er ekstremt overrepresenterte i franske fengsler. Den belyser også det høyst urovekkende faktum at fengslene i høy grad fungerer som sentrum for muslimsk radikalisering. Hundrevis av muslimske fanger skal ha blitt radikalisert og begynt å sympatisere med radikal og voldelig islamisme mens de har avtjent sin straff.

Asylsøkere i Finland plasseres i gammelt fengsel

Joutseno
LUKKET ASYLMOTTAK: Det nå nedlagte Joutseno fengsel har nå blitt omgjort til asylmottak for ulovlige asylsøkere som har fått avslag på sine søknader, samt de som er dømt til utvisning for kriminelle forhold. I Norge og Sverige går slike mennesker fritt rundt i samfunnet.

Finland. Idag åpner Finlands andre lukkede enhet for asylsøkere, der personer som enten venter på å bli utvist eller hvis identitet ikke er klargjort kommer til å bo. Eiendommen er et gammelt fengsel, noe som kritiseres av menneskrettighetsorganisasjoner.

Kontrasten til det norske systemet er slående. Her har UDI gitt begrepet «null kontroll» en ny mening, mens ulovlige innvandrere vrimler ute på gater og torg og gis rettigheter norske statsborgere bare kan drømme om. I Finland har man kontroll med de som skal utvises da risikoen for at de forsøker å rømme eller kan begå grove forbrytelser er høy.

– Vi tilbyr dem femti TV-kanaler og lekerommet skal fylles med leker, sier Lauri Perälä, som har ansvaret for fengselet til den finske TV-kanalen Yle. Her finnes 30 plasser for det som beskrives som særskilt sårbare asylsøkere som kvinner og barn.

Lauri Perälä ansvarar för den slutna avdelningen
50 TV-KANALER OG LEKEROM: Lauri Perälä har ansvaret for den lukkede avdelingen.

Utenfor finnes det en liten gårdsplass der de boende har rett å være i en time per dag. Barnefamilier noe mer. Rundt det høye gjerdet er det piggtråd og hele bygningen overvåkes av kameraer. Sammenlignet med norske asylmottak, som ikke sjelden er ombygde høyfjellshotell og velbevarte vandrehjem med fulltidsansatte kokker og aktivistetsledere og i luksus mange nordmenn bare kan drømme om, er forskjellen til Finland slående.

Bakgrunnen for å bruke det nedlagte fengslet er Finlands erfaring med at ulovlige asylsøkere ofte rømmer fra mottakene de bor i.

– Det finnes de som forsøker å rømme, det viser erfaringer fra Finlands andre lukkede enhet som finnes i Krämertskog i Helsingfors, avslutter Perälä.

Protest mot heldekkende klær i Australia

dd
LIKE RETTIGHETER? En gruppe ved navn «Faceless» bestemte seg for sjekke hvem som får lov, og ikke lov, å komme inn i parlamentet i Australia. Svaret kan sjokkere deg.

Australia. En gruppe som kaller seg Faceless, utfordret på mandag reglene rundt heldekkende klesdrakt i Australia. Trioens plan var å spasere inn i parlamentet iført en KKK-drakt, en motorsykkeldrakt med hjelm og en burka.

Da trioen nærmet seg parlamentsbygningen i hovedstaden Canberra ble de stoppet av sikkerhetspersonell, som ba mennene med KKK-drakten og motorsykkelhjelmen å vise sine ansikter, mens mannen iført burka fikk være i fred – istedenfor skulle denne personens identitet sjekkes ved hjelp av ID-kort, etter noe tvil.

Mannen med KKK-drakten tok av seg hetten, men hadde på seg en burka under – en finurlig måte å unnslippe identifisering, uttalte han til media i etterkant av forsøket.

Sergio Redegalli, Nick Folkes og Victor Waterson tilhører gruppen Faceless som protesterer mot bæring av heldekkende burka eller niqab på offentlige plasser i Australia. De forklarer tiltaket med at det virker som om at man som muslimsk kvinne kan ta seg inn i parlamentet iført heldekkende klær, en slags dispensasjon som ingen annen gruppe i samfunnet har.

Ingen burde kunne gå inn i parlamentet eller på allmenn plass dekket fra topp til tå, anser de. Som reglene er idag må kvinner vise sine ansikter om de vil gå inn i parlamentsbygningen, men kan dekke seg igjen når de har kommet inn.

Akkurat kombinasjonen islam og parlamentsbygg er ekstra aktuell med tanke på det islamske angrepet mot det kanadiske parlamentet sist uke, der en tilhenger av terrorgruppen IS skjøt ihjel en soldat.

Frieord.no skrev nylig om en muslimsk kvinne som ble bortvist fra operahuset i Paris etter at hun nektet å ta av seg sin niqab.

 • Zarathustrian

  60% i franske fengsel er ikkje franskmenn?!

  • Elias Alzaghari

   Der har vi jesus fyren igjen. Og like «høyreekstrem» sånn som han alltid har vært.

   • Zarathustrian

    Nietzsche’s Zarathustra. Som er noko heilt anna.

    HAR DU HATT DET KJEKT PÅ VERNA BEDRIFT IDAG, ELIAS?

    ELLER HAR DU FARTA RONDT I GATENE I RULLESTOLEN DIN?

    HA EN FIN KVELD, ELIAS!

    • Elias Alzaghari

     Verna bedrift? Sorry kompis, jeg jobber som revisor til din opplysning. Hva med deg? Hvordan har jobben din på å være en melkebonde gått? Fått solgt noe mjølk eller har statsbudsjettet også rammet dere hardt? Gikk noen rykter her i disse kommentarfeltene om at du også kombinerte det med å selge drugs.. Uff og uff. Mye bra penger å tjene ja. Men du burde passe på! Asylsøkerne som holder med på slikt er ikke helt gode i hodet. Litt sånn som ville gorillaer hvis du skremmer dem.

     • Zarathustrian

      DET ER KJEKT DET, ELIAS. DET ER BRA AT DU ER SÅ KREATIV.

      VI ER HER OM DU LURER PÅ NOKO, ELLER OM DU TRENG HJELP.

      SNAKKAST!

     • Elias Alzaghari

      At høyreekstremisten og små rasisten tilbød meg hjelp er jeg meget overrasket over! Sånn skal det være!! Dette er dette vi kaller for norske blod verdier. Keep it up. peace out.

   • wiggen evensen

    Ikke bland deg inn når etniske Nordmenn snakker, du er jo en muslimsk Marrokaner og er lite likt.

 • OnkelBlaa

  Ca 33% av de som sitter i norske fengsel har utenlandsk statsborgerskap i følge offisiell statistikk, men finnes det noe statistikk der utlendinger med norsk statsborgere og deres etterkommere er tatt med i denne statistikken?

  Det hadde vært fint å ha et slikt tall å klaske i bordet når en kommenterer i de tradisjonelle nettavisene.

  • Zarathustrian

   Er du seriøs? 1/3 i norske fengsel har utenlandsk statsborgerskap? Då er det garantert enormt mykje ikkje-norsk etnisk der også.

   Å herregud, jesus, spaghetti monster og diverse andre. Om alt dette er sant så er det mykje verre enn eg trudde. Då må det være mykje talltriksing med kriminalstatistikk også.

   Faen, for et svik mot folket. Hadde folket visst om alt det skjulte så hadde vi fått stoppa denne innvandringa og diverse andre ting for lenge sida.
   Det er vel ikkje skjult engong. Det er berre det at ingen tør eller gidd å infomere oss, og folk generelt driter vel oppi det meste så lenge dei får det som dei individuelt kan ha glede av. Det vil seie at dei unngår all uhygge og ønsker kun glade ting som dei kan nyte av. Som barn altså.

   Litt sånn som Brave New World, der alle dopar seg på pillar og fråtsar i hedonisme.

   «Orgy-porgy, Ford and fun,
   Kiss the girls and make them One.
   Boys at one with girls at peace;
   Orgy-porgy gives release.»

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/62/BraveNewWorld_FirstEdition.jpg
   Eg de-raila litt der ja 😀

  • wiggen evensen

   Tror du kan øke det til minst 80% om du tar med muslimer fra Pakkistan med Norsk pass og statsborgerskap.

   • $6065254

    Det er vanskelig å si noe nøyaktig her siden det ikke er tilgjengelig statistikk her annet enn utenlandske statsborgere kontra norske statsborgere i norske fengsel.
    Men at tallet ligger på minst 60% utlendinger i norske fengsel er i alle fall ganske sikkert, og om politiet sørget for å straffeforfølge alle kriminelle utlendinger som politikerne har fredet av politiske grunner, ja så måtte det mange nye fengsel til her i landet.
    Uansett så ser vi at utlendinger er kraftig overrepresentert i norske fengsel, det er helt klart!

  • Rakija

   Hemmelig det, ikke bra for multikulturprosjekteksperimentkaoset…

 • riddermann80

  Dette er effekten av masseinnvandringen til våre land! Nå vil jeg ikke betegne etniske franskmenn som ariske og derfor ikke en del av vår nordiske rase. Så hva som skjer der nede driter vel jeg loddrett i. Men Norges medlemskap i EØS vil fort føre til at disse asyl parasittene får noen tanker om å ta ferja over hit. Noe som faktisk er høyt sannsynlig i disse dager. UT av alle internasjonale avtaler som innebærer fri innvandring! På tide med noen folkeavstemninger snart, for ellers vil dette ende i katastrofale følger. Noe vi alle helst bør være foruten.

  • Elias Alzaghari

   Skjer med deg a? Er du litt av hvert? Bøg

   • Theodor norden

    Elias hvordan kan du komme med den type støtende retorikk? Du er jo i samme båt med de du kaller «bøgene». Du er jo antinorsk og demoraliserende.

    • Elias Alzaghari

     «Riddermann80» er nok en falsk type. Har du sett på hva han kommenterer i det hele tatt? Alt fra voldsoppfordringer mot nordmenn på ytterste høyre og FRP-velgere til grove rasistiske hat retorikker mot innvandrere. Han ble vel utestengt av det meste av debatt forumer og kommentarfelter før han valgte å lage seg en ny profil. Nicket «Riddermann80» er ihvertfall et kjent anonymt navn til støtte for venstreorienterte medier.

     • sussebassa

      I diskusjonen om 12 årige gutten i Sverige, som ble slått….
      kaller han oss forb….rasister.

     • nordmannen

      hvorfor gidder dere å bry dere? Så å si alle folkeslag på kloden er rasebevisste. Så godt som alle andre folkegrupper ser på sin egen rase som sitt eget folk. Det å bli kalt rasist i dagens vesten er en bekreftelse på at man ikke er en selvutslettende idiot…

     • Elias Alzaghari

      Vel, Jeg gjør ikke det ? Heller ikke de jeg omgås med. For min del spiller ikke rase noe som helst rolle i hva slags inntrykk jeg danner meg av et individ. Men ekstreme ideologier uavhengig av politisk side er noe som er totalt uakseptabelt.

     • AMG65

      Du får ta deg en tur til Detroit så får du se på nært hold hvem som holder sammen. Der får du et innblikk i hvordan den fantastiske multikulturelle mixen fungerer i det virkelige liv i en nasjon som har hatt dette på agendaen ganske lenge.

     • sussebassa

      …er ikke uenig , så hvorfor skriver du dette til meg..?
      Tror ikke du fikk med deg essensen, som var «Riddermann80» snur kappen etter vinden når han diskuterer.

     • nordmannen

      jeg bare trykka reply et sted, var ikke ment som uenighet, mer en påstand. Riddermann80 er en tulling som får sletta alle kommentarene sine. Han har heller ingen gode poenger. Ergo kan vi bare drite i alt han skriver…

   • riddermann80

    Jævla svarting. Jeg liker verken innvandrere, negere, høyreekstremister, venstreekstremister, rasister, nazister, muslimer, jøder, homofile og alle ekstremistiske ideologier! Jeg forakter dere alle sammen! Norge er kun laget for oppegående og siviliserte nordmenn! Ingen andre grupper!

  • Theodor norden

   Er enig i mye, men å benekte at franskmenn er ariere er vel å gå litt langt. Men ja grensene må stenges, og alle kriminelle og asylparasitter må ut.

  • Theodor norden

   Du liker å sensurere eg selv. Din patetiske taper, skaff deg et liv!

   • riddermann80

    Hold kjeften din du. Norge er ikke laget for slike typer som deg. Kom deg vekk til nordpolen og ta med deg denne Elias Elzaghari og sussebassen! Udugelige mennesker!

 • AMG65

  Av all vold mot svarte i USA, begås 91% av andre svarte…say no more!

  http://video.foxnews.com/v/3741094028001/the-truth-about-ferguson/#sp=show-clips

 • wiggen evensen

  Håper Norge snarest blir som Finland, dette muslim galehuset i Norge fra venstre sosalister må nå stoppes.

 • Pingback: Flerkulturell nyhetsrunde, mandag 21. september - Frieord()

 • Pingback: En nyhetshelg i Norge: Drap, voldtekter, knivran, eldreran og utevold - Frieord()

 • Pingback: Flerkulturell nyhetsrunde, mandag 18. januar, 2016 - Frieord()