Det var i forbindelse med en seremoni til minne om 70-årsdagen for befrielsen av konsentrasjonsleiren Dachau at Josef Schuster, lederen for det jødiske sentralrådet, kom med sin harde dom over det tyske folk.

– Tyskland har påført verden så mye ondskap. Vi står i dyp gjeld til så mange land – Vi er det siste landet som har råd til å avvise flyktninger og forfulgte, uttalte han i følge Junge Freihet.

Tyskland er det EU-landet, sammen med Sverige, som tar imot desidert flest flyktninger og asylsøkere. Masseinnvandringen til landet har skapt sterke reaksjoner – noe som blant annet har kommet til uttrykk i de islamkritiske demonstrasjonene som ble organisert av Pegida.

Josef Schuster benyttet anledningen til å gå til et knallhardt angrep på islamkritikerne, som han mener får han til å «føle seg dårlig».

– Når jeg ser at minst 10.000 personer i Dresden jubler for en islamhater og høyrepopulist som Geert Wilders, så føler jeg meg dårlig.

Schuster poengterte også at fangene som satt i Dachau ble tvunget til å se hvordan et «formodentlig sivilisert folk» som tyskerne kunne forvandles til et «folk av barbarer». At «enkelte borgere» nå snakker stygt om asylsøkere og jøder, gjør at man tvinges til å stille spørsmål om hvordan det egentlig står til med respekten for «menneskeverdet» blant det tyske folk, konstaterte han.

Han avrundet med å kreve at regjeringen bruker enda mer penger på å bekjempe høyreekstremismen.

Relatert:

– 15.000 i massedemonstrasjon for demokratiet i Tyskland

– Høygravide Maria (19) brent ihjel av to tyrkere i Tyskland

– Sharia-politi patruljerer i Tyskland

– Etniske konflikter blusser opp i Israel

– Antirasistisk senter: Etniske nordmenn er et problem