Politiet i Chicago har arrestert og siktet fire afroamerikanere etter et grovt og rasistisk overfall på en hvit mann på en vei tidligere denne måneden.

De siktede er Julian Christian (26), Dejuan Collins (20) Rajane Lewis (21) og en jente (17), som ennå ikke er identifisert. De har alle blitt siktet for bilkapring, ifølge Associated Press.

ct-suspects-in-beating-caught-on-video-20161118
ARRESTERT: Tre av de fire afroamerikanske rasistene sitter nå siktet for det grove overfallet og bilkapringen. (Foto: Politiet).

De fire kom i medias søkelys etter at de skal ha slått og mishandlet en Donald Trump tilhenger og filmet hendelsen.

– Ja, det er en av de hvite Trump-tilhengerne»

I videoen kan man se den 50-årige David Wilcox bli brutalt overfalt, mens gjerningspersonene ler i bakgrunnen og skriker «Du stemte på Trump!».

Les også: Svensk kjendiskokk mishandlet av muslimer: «Du ligner på Donald Trump!»

3a8ba26d00000578-3951838-image-a-15_1479567021480

3a8ba27100000578-3951838-image-a-16_1479567488240

wilcox-beating-trump-1

En av afroamerikanerne som var på åstedet skal ha sagt «Ja, det er en av de hvite Trump-tilhengerne». Da svarte Wilcox: «Hva har det å gjøre med bilulykken»?

Overfallet skjedde 9. november, en dag etter presidentvalget i USA. Det hele startet etter at to biler støtte sammen på veien.

– Jeg stoppet og parkerte bilen. Jeg spurte om de hadde forsikring, og plutselig begynte de å slå løs på meg, fortalte Wilcox til Chicago Tribune.

– Plutselig hørte jeg en mann si: ‘ikke bekymre deg, vi skal banke ham opp’.

– Så mottok jeg knyttneveslag i ansiktet og før jeg visste hva som skjedde så hadde jeg fem mennesker over meg og falt til bakken. Jeg ble sparket i hodet, og de hoppet inn i bilen min og stjal alle verdisakene mine.

– Jeg forsøkte å komme til bilen, og ble slått mer, jeg forsøkte å innta forsvarsposisjon for å avverge dem, og plutselig sa en av dem, ‘ta bilen hans, ta bilen hans’.

Etter å ha brutalt mishandlet den hvite mannen, stjal afroamerikanerne bilen hans.

Wilcox forsøkte å stoppe biltyvene men de kjørte avgårde i høy hastighet.

3a8b92c300000578-0-image-a-32_1479567747832

D
SÅR OG BLÅMERKER: David Wilcox (50) viser frem skadene han fikk etter det rasistiske overfallet. (Foto: Privat).

Wilcox forteller i et intervju i ettertid at han nå ikke har noen bil og ikke får kjørt seg eller sin kone på jobb.

Selv om angrepet var politisk og etnisk motivert så er det ikke klart om myndighetene har inkludert hatovergrep som endel av tiltalen mot de fire afroamerikanerne.

Hadde det vært fire hvite mennesker som slo en svart 50-årig mann helsesløs mens de ropte «Ja, det er en av de svarte Hillary-tilhengerne», ranet ham og deretter stjal bilen hans, så ville rasismeanklagene være det første mediene rapporterte om.

Frieord har tidligere skrevet om hvordan både små barn og skoleelever blir angrepet av afroamerikanere og latinoer i USA, fordi de mistenkes å være Trump-tilhengere. I noen tilfeller holder det at man er hvit for at man skal mishandles, ettersom det assosieres med at man er rasist.

I denne videoen blir en hvit ungdomsskoleelev brutalt slått og mishandlet på skolen av afroamerikanere og latinoer da de finner ut at hun støtter den kommende presidenten, Donald Trump.

I denne videoen blir en 11 år gammel skoleelev angrepet og får foten brukket etter et skolevalg, da de andre elevene finner ut at han stemte på Donald Trump.

Ingen norske medier har omtalt eller skrevet om disse angrepene. Unntaket var Dagbladet som for en uke la ut videoen om angrepet på David Wilcox uten tekst eller forklaring på hva som skjedde.

Mediene og politiske kommentatorer som Marie Simonsen i Dagbladet og Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter hyller imidlertid anti-Trump demonstrasjonene og volden og er med på å hisse opp stemningen mot de som støtter den kommende presidenten i USA.

vipps1

Relatert: