Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av mindreårig gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

De fem afghanerne fikk ett år og tre måneders ungdomsstraff. Det betyr ingen tid i fengsel og kun møter og kriminalitetsforebyggende tiltak.

Dette fordi alle overgriperne hevder de er mindreårige, noe som svenske myndigheter aksepterer uten å foreta alderstester.

Tester fra både Norge og Danmark viser imidlertid at så mange som 70-90 prosent av de som hevder de er mindreårige i virkeligheten er voksne.

Dommen har vakt oppsikt internasjonalt og blant annet fått omtale i Daily Mail.

UPPSALA. Voldtekten fant sted i et skogholt ved Hugo Alfvéns vei. (Bilde: Google Maps)

Kilde: Fria Tider

Saken vakte også oppsikt blant våre lesere og ble delt flere tusen ganger på Facebook.

Fra Frieord.no:

Den svært brutale voldtekten fant sted natt til 25. oktober i et skogholt i Uppsala. Flyktningbarna, som alle er fra Afghanistan, skal ha tvunget gutten til samleie med vold og trusler.

Nøyaktig alder på offeret er ikke oppgitt, annet enn at han er under 15 år, skriver Fria Tider.

– De tiltalte har først tildelt skadelidende slag mot hodet og kroppen, hvorpå de tok tak i den skadelidende, holdt han for munnen og dratt eller båret han inn i et skogsparti der hver og en av de tiltalte har gjennomført analt samleie med den skadelidende.

Den skadelidende har også blitt bitt i ryggen, står det blant annet i tiltalebeslutningen.

Les også: Flyktningbarn pågrepet for gjengvoldtekt av mindreårig gutt i Sverige

Et av flyktningbarna er også tiltalt for barnepornografi og brudd på rettslig prosedyre. Han filmet ifølge aktor gruppevoldtekten og truet med å publisere filmer av overgrepet på Facebook eller andre sosiale medier for å skremme gutten fra å gå til politiet.

Aktor har lagt ned påstand om at samtlige av de fem skal utvises fra Sverige hvis de blir kjent skyldig.

Les også: Afghanske asylsøkere gruppevoldtok handikappet kvinne i flere timer – frikjent av retten fordi offeret ikke gjorde nok motstand

Relatert: