Farage ler av FBIs søkelys

STORBRITANNIA

Den britiske tidligere lederen av Uavhengighetspartiet (UKIP), Nigel Farage, fnyser av antydningene om at han skal ha vært involvert som mellommann mellom Trump-administrasjonen og Russland.

Farage skal ifølge FBI muligens ha hatt «en interessant rolle» i relasjonene mellom Russland og Donald Trumps stab, skriver Jyllands-Posten, som siterer The Guardian.

The Guardian understreker at Farage ikke har gjort noe ulovlig, men at han er en del av bildet som FBI nå etterforsker rundt Trump-administrasjonens forhold til Russland.

En talsmann for partiet UKIP sier at den eneste innflytelsesrike russeren han har hørt at Farage møtte var opposisjonsleder Garry Kasparov. Selv kaller Nigel Farage det helt «hysterisk» at FBI anser ham for å være interessant i forbindelse med den pågående etterforskningen av forholdet mellom Russland og Donald Trump presidentvalgkamp.

«Jeg kan ikke tro det. Jeg har ingen tilkoblinger. Jeg har aldri vært i Russland, og jeg har aldri gjort forretninger med noen i Russland», sier Farage til Daily Mail.

Farage er kjent som hovedmannen bak den britiske utmeldelsen av EU, på grunn av sin grundige argumentasjon og slagferdige retorikk under valgkampen i forbindelse med folkeavstemningen. Hans parti har hatt britisk utmeldelse av EU som hovedsak siden det ble stiftet, og har på et vis gjort seg selv overflødig i britisk politikk da målet ble oppnådd. Farage trakk seg som leder, og dagens oppslutning om partiet har sunket betraktelig.