De to ble avslørt, da de trodde at mikrofonen var slått av og hadde en fortrolig samtale. Isteden gikk samtalen for åpen mikrofon, skriver CNBC.

Angela Merkel skal ha konfrontert Mark Zuckerberg med de mange kritiske innleggene som har kommet på sosiale medier i kjølvannet av bølgen av syriske flyktninger som nå strømmer inn i Tyskland.

Les også: Snowden: «Facebook blir brukt til spionasje»

D
ØNSKER IKKE KRITIKK: Forbundskansler Angela Merkel ønsker ikke at befolkningen i Tyskland skal kunne bruke sosiale nettverk til å diskutere innvandringspolitikken i landet. Nå har Merkel bedt Facebook-sjef Mark Zuckerberg om hjelp til å forby uønskede meninger.

Den tyske regjeringen reagerer sterkt på den økende folkelige motstanden mot masseinnvandringen. Merkel ønsker derfor å sensurere den tyske versjonen av Facebook så ikke misnøyen skal spre seg ytterligere.

Mark Zuckerberg ble overhørt da han uttalte; «vi trenger å gjøre en jobb», som svar på å begrense de innvandringskritiske innleggene vedrørende flyktningkrisen. «Jobber du med dette?» skal Merkel så ha spurt på engelsk, noe Zuckerberg bekreftet før overføringen ble brutt.

Les også: Sverige etablerer tankepoliti etter mønster fra DDR

I de siste ukene har hundretusenvis av syriske flyktninger skylt over Europas grenser for å søke asyl. Tyskland som er Europas største økonomi, har tatt imot de fleste av dem, noe som har ført til omfattende protester i landet.

Tidligere denne måneden lovet Facebook å rydde opp i det de anser som rasistisk innhold på den tyske versjonen av nettsiden. Facebook sa da at de ville bruke ideelle organisasjoner til å føre tilsyn med «hat-innleggene».

Hvis Facebook skulle gjennomføre en slik sensurpolitikk vil det kunne reise alvorlige bekymringer vedrørende ytringsfriheten. Facebook har tidligere kommet under mistanke for å undertrykke eller slette innlegg og grupper som ikke er politisk korrekte, skriver CNBC.

Ansatt Stasi-agent for å overvåke internett

Tyskland har ansatt en tidligere Stasi-agent, Anetta Kahane, som skal lede et nettverk av overvåkere på internett. Nettverket heter «Netz gegen nazis» eller «nettverk mot nazister».

Les også: Blir registrert som rasister fra 3-års alderen

D
JAKTER PÅ SYSTEMKRITIKERE: Den tidligere Stasi-agenten Anetta Kahane har fått i oppgave å finne innvandringskritikere på nettet (også omtalt som «nazister»). Hennes bakgrunn fra et totalitært samfunn vil komme godt i bruk.

Kahane har tidligere gått ut og fortalt at hun tror på en verden uten grenser og at «innvandring er fremtiden».

Kahane fortsetter:

– Du må tilpasse deg utdanningssystemet og forstå at våre land ikke lenger er er bebodd av hvite mennesker eller svensker, portugisere eller tyskere. Disse landene er nå multikulturelle steder i en globalisert verden.

Les også: Svensk journalist snakket kritisk om egen avis – fikk sparken

50.000 kroner i bot eller 120 dager i fengsel

De som blir funnet skyldige i å snakke negativt om flyktninger kan risikere å få en bot på opptil 5.000 euro (Rundt 50.000 norske kroner), eller 120 dager i fengsel.

Anetta Kahane jobbet under dekknavnet «Victoria» i perioden 1974 til 1982 som informant for den beryktede etterretningsorganisasjonen Stasi. Stasi sin rolle var å spionere på befolkningen i Øst-Tyskland og bruke sitt enorme nettverk for å fjerne politiske dissidenter.

Ifølge rapporter og undersøkelser foretatt etter at Berlin-muren falt, så skal så mange som 100.000 mennesker skal ha dødd under avhør med tortur, fangetransport eller henrettelser.

Flere av de gamle konsentrasjonsleirene brukt av nazistene ble brukt av Stasi etter andre verdenskrig.

Nå ønsker altså Angela Merkel, som selv var Stasi-agent under den kalde krigen å innsette en tidligere Stasi-agent for å overvåke dagens systemkritikere.

Relatert:

– Snowden: «Facebook brukes til spionasje»

Sverige etablerer tankepoliti etter mønster fra DDR

– Svensk journalist snakket kritisk om egen avis – fikk sparken

– «Europeiske journalister er kjøpt og betalt»

– Intervjuet norske medier nekter å diskutere

– Pat Condell: Ytringsfrihet på universitetet

– Svensk kunstner arrestert av politiet

– Rand Paul stoppet amerikanske myndigheters ulovlige overvåking og datalagring

– Blir registrert som rasister fra 3-års alderen