EU-topp mener Europa trenger seks millioner innvandrere

DIMITRIS AVRAMOPOULOS. Avramopoulos er EU-kommissær i Juncker-kommisjonen, med ansvar for migrasjon og internpolitikk.

Nylig var EUs kommisær (regjeringsmedlem), Dimitris Avramopoulos, på besøk i Genève for å tale ved universitet. I den anledningen ble han intervjuet av avisen Tribune de Geneve.

Til avisen kunne han fortelle at EU vil åpne kontorer i alle landene ved den sørlige kysten av Middelhavet og Vest-Afrika, for å plukke ut hvilke flyktninger som skal få komme til Europa. Han ville ikke åpne grensene helt, men begrense antallet til rundt 6 millioner de neste årene. I alle fall var 6 millioner det antallet han mente EU hadde bruk for.

I intervjuet med den sveitsiske avisen påstår EU-toppen også at terrorhandlingene i Europa de siste årene, med kun ett unntak, ikke er begått av flyktninger og asylsøkere, men av europeiske statsborgere. En direkte gal påstand.

Planen om å hente 6 millioner innvandrere fra Afrika og Midt Østen til Europa, fordi Europa trenger dem, ble ikke nevnt av Avramopoulos i talen til studentene ved Geneve Universitet der temaet var «Migration, Security and how they affect the Future of Europe.»  Der brukte han tid på å rose seg selv for å ha arbeidet som diplomat i Geneve, og til å angripe de europeiske høyrepartiene som advarer mot masseinnvandringen.

«Ikke bare migrasjon, men like mye sikkerhetstrusselen er i dag de to viktigste argumentene som utnyttes av nasjonalistiske, populistiske og fremmedfiendtlig diskurs i dag. Dette er fordi migrasjon og kampen mot terrorisme er de to øverste bekymringene til europeiske borgere i dag. Våre innbyggere ønsker konkrete svar. Men det er nettopp disse nasjonalistiske og populistiske stemmene som truer det europeiske prosjektet og dets enhet – i stedet for å gi betryggende svar,» mente han.