EU: «Islam er vår framtid»

EUROPA OG ISLAM ER FREMTIDEN: Frans Timmermans er en EU-byråkrat som tjener mange millioner i året på å dekonstruere de europeiske nasjonalstatene. Nå har han hatt møte med en rekke imamer for å befeste at den politiske ideologien forkledd som religion, islam, har en fremtid i Europa. (Foto: Frans Timmermans).
UTENRIKS

Det finnes ingen tvil lenger om hvordan Den Europeiske Unionen ser på Europas fremtid. EU-toppen Frans Timmermans forklarte på et møte med ti imamer at "islam er vår historie, islam er en del av vår nåtid og islam kommer til å være en del av vår fremtid".

I en tid der alt flere er bekymret over den økende islamiseringen av samfunnet, så slår EU knyttneven i bordet for at religionen skal få ytterligere fotfeste.

Nylig ledet EU-kommisjonens vise-president, og millionæren, Frans Timmermans, et møte med ti ledende imamer fra seks EU-land. (Tyskland, Frankrike, Nederland, Italia, Belgia og Bulgaria).

I forbindelse med møtet kom Timmermans med følgende uttalelse på en pressekonferanse:

– Hvordan vi hjelper våre innbyggere, uansett bakgrunn, å omfavne det mangfoldet som er virkeligheten i de europeiske nasjonene, kommer til å avgjøre hvordan vår felles framtid blir, sa vise-presidenten som er kjent for sin unnfallenhet overfor islam.

INGEN KVINNER: Den kvinnefiendtlige, patriarkalske og konfliktskapende ideologien islam har en fremtid i Europa, mener Frans Timmermans (øverst i bildet).

«Diskriminering mot muslimer»

Meningen med møtet, ifølge Frans Timmermans, var å skape en åpnere og dypere dialog med de muslimske samfunnene på flere ulike områder som utdanning av imamer, diskriminering av muslimer, religionsfrihet, trusselen fra høyreekstremisme og «islamistisk ekstremisme», samt utfordringene og mulighetene som innvandring tilbyr.

– Islam er vår historie, islam er en del av vår nåtid og islam kommer til å være en del av vår framtid, konstaterte Frans Timmermans.

Sterk kritikk på sosiale medier

Uttalelsene til Timmermans får imidlertid sterk motbør på sosiale medier. Selv under Timmermans’ egen Twitter-profil er så og si alle kommentarene negative til vise-presidentens uttalelser. (Klikk på Twitter-lenken under her for å lese dem).