Det er Sveriges Radio Studio Ett som i en kortdokumentar forteller om Amin, som påstår han er 17 år gammel. Amin er en av flere hundre såkalte «gatebarn» fra Marokko som oppholder seg ulovlig i Sverige og livnærer seg av ran, tyveri og prostitusjon.

Svensk politi har svært store problemer med å kontrollere de mange gatebarna da de verken kan putte dem i fengsel eller bekrefte deres identitet. Ofte må de slippes like raskt som de er pågrepet for kriminelle forhold.

Amin forteller til SR at han har vært i over 20 land før han kom til Sverige. Drøyt 13 minutter inn i innslaget innrømmer den påståtte 17-åringen at han og gjengen har funnet en ny måte å tjene penger på. De selger sex til middelaldrende svenske kvinner.

Sex-handelen foregår på blant annet Sergels Torg i Stockholm sentrum. Kvinnene vet hvor guttene oppholder seg, men det er uklart om det finnes en spesiell måte de kommer i kontakt på.

SERGELS TORG: På bildet kan man se en gruppe flyktningbarn fra Nord-Afrika. De har tradisjonelt livnært seg av å mishandle og rane uskyldige forbipasserende, selge narkotika, samt stjele fra butikker og bedrifter. Nå har man funnet en ny inntektskilde i form av eldre svenske kvinner som vil kjøpe sex. (Foto: Fria Tider).

Betalingen kan skje i kontanter, men også i form av klær, mat og en seng for natten.

Jeg har selv truffet flere eldre kvinner, mødre, enker, skilte kvinner, gifte også. De tilbyr penger, tak over hodet, en dusj og mat mot sex. Om man vil så blir man med dem, ellers er det bare å takke nei, oversetter Sveriges Radios reporter Abdelaziz Maaloum på gebrokkent svensk.

Amin forklarer også at sex-handelen tar seg opp på kvelden når flyktningbarna har avsluttet dagens salg av narkotika og stjålne varer.

Frieord har tidligere skrevet om hvordan eldre svenske kvinner har oppsøkt flyktningboliger og asylsentre hvor unge gutter og menn oppholder seg for å få sex.

Les også: Tre kvinner ansatt på asylsenter innledet seksuelle forhold til «flyktningbarn»

Relatert: